La UE Mataró Homs torna a guanyar el derbi

El derbi torna a ser groc

La UE Mataró Homs va imposar-se al Mataró Parc Boet per 77-86 en el tercer partit de la fase de grups de la Lliga Catalana EBA disputat al pavelló del Col·legi Valldemia

Onzè derbi consecutiu guanyat per la Unió Esportiva Mataró Homs. L’equip de Charly Giralt va imposar-se al Mataró Parc Boet per 77-86 en el tercer partit de la fase de grups de la Lliga Catalana EBA disputat al pavelló del Col·legi Valldemia el dissabte, dia 17, a la tarda.

La prèvia feia pensar que el partit seria un punt descafeïnat, ja que la UE Mataró tenia pràcticament al sarró la primera plaça del grup, mentre que els taronges, sense haver guanyat cap partit, estaven a la cua sense opcions per classificar-se per a la fase final de la Lliga Catalana EBA. Però res d’això, l’ambient a Valldemia va ser el que correspon a un bon derbi: la grada del pavelló del col·legi marista pràcticament es va omplir d’un públic que no va parar d’animar el seu equip. A tall de recordatori, el partit es va jugar a Valldemia enlloc de al pavelló Eusebi Millán ja que s’hi estan fen obres i el Mataró Parc Boet ha hagut de canviar l’emplaçament dels seus partits com a local.

El partit va començar molt igualat i a falta de 2 minuts per la finalització del primer quart els taronges només estaven 1 punt per sobre dels homes de Giralt. Però tres triples consecutius (de Fons, Rodríguez i Rubio) van obrir la primera escletxa important en el marcador a favor del Mataró Parc Boet: 25 a 17. El segon quart va seguir amb un equip taronja inspirat, que amb un parcial de 4-0 aconseguiria el màxim avantatge en el marcador (+12). Però a partir d’aquí la màquina groga va començar a funcionar, i amb uns Traver i Juanola molt inspirats de cara a cistella (amb 11 i 7 punts respectivament en aquest període) van tornar ajustar el marcador, que al descans reflectia un 43-42 que ho deixava tot obert de cara a la segona meitat del derbi.

A la tornada de vestidors, la UE Mataró Homs va aconseguir aturar l’atac taronja i, amb un gran encert des de més enllà dels 6,75, va anar-se’n en el marcador a poc més de 2 minuts de finalitzar el 3r període: 52-64. Un parcial de 8 a 2 favorable al Mataró Parc Boet tornava a ajustar el marcador que a l’inici del darrer període era de 60-66. Un inspirat Javier Rodríguez (amb 8 punts en el darrer quart) va fer que els taronges mantinguessin el pols al partit fins pràcticament el final del partit, però el joc coral dels homes de Charly Giralt no va deixar lloc a la remuntada i el derbi va tornar a caure a mans grogues. Resultat final, 77-86. La UE Mataró Homs passa a la fase final de la Lliga Catalana EBA que l’enfrontarà, el proper dissabte 24 a la tarda al Club Bàsquet Santfeliuenc.

Per part groga va destacar l’actuació de Jordi Juanola, que amb 25 punts es va erigir com a màxim anotador del partit, i per part taronja la de Javier Rodríguez, que es va enfilar fins als 17 punts.