Antonia de la Fuente

Demostració de força al parc Central

Carles Gironés, un vigilant de seguretat de 29 anys de Palafrullell, guanya el campionat Super Home Catalunya 2004

Més de dues-centes persones es van aplegar el dissabte al nou Parc Central de Mataró per a veure l'espectacular demostració de força del campionat Super Home Israel Clàssic Catalunya 2004, organitzat pel quatre vegades campió d'Espanya i rècord mundial en desplaçament de pneumàtic de 420 quilograms, Israel Garrido. A aquesta prova, l'única per mesurar la força que es realitza a Catalunya, van participar onze atletes procedents de Mataró, Barcelona, Dosrius, Mieres (Girona), Igualada, Almaselles (Lleida) i Girona.

Carles Gironés, un vigilant de seguretat de Palafrullell de 29 anys que debutava en aquesta competició, es va convertir en l'home més fort de Catalunya al vèncer als seus adversaris a les tres proves de la final a les que van participar el set atletes que van obtenir els millors resultats en les quatre proves de la semifinal. Gironés va aconseguir superar al mataronins Francesc Xavier Fernández (“F”), guanyador de l'edició anterior, i Isaac Clavé, ambdos deixebles d'Israel Garrido, que van aconseguir el tercer i segon lloc, respectivament.

   Durant les quatre hores que va durar la competició, els atletes van fer una espectacular demostració de força a les set proves preparades per Garrido per fer treballar els diferents grups musculars. A la semifinal van haver de carregar el major espai possible un mapa de ferro de Catalunya de 130 quilograms de pes; pujar per unes escales unes peses de 200 quilograms; desplaçar un pneumàtic de 250 quilograms i aguantar un cotxe de 1.300 quilograms aixecat per les rodes de darrera. Els set millors classificats van passar a les proves de la final consistents en l'aixecament d'un tronc de 90 quilograms el major nombre de vegades possible), aguantar dos 4X4 situats en rampes i col·locar cinc boles de pedra de entre 90 i 150 quilograns en els diferents graons d'una escala.

   Israel Garrido, promotor del campionat, va reconèixer que per arribar a ser l'home més fort és necessari tenir unes condicions genètiques determinades i molta voluntat i preparació. “Aquest esport no només es força física, també és tècnica, força mental i molt entrenament”, va dir Garrido. El nou campió de Catalunya de força, Carles Gironés (1,80 d'alçada i 102 quilograms de pes) va assegurar que ser el més fort no és una qüestió de muscles: “un culturista pot tenir una massa muscular impressionant, però no tindria res a fer en aquest tipus de proves”. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive