Penetració del conjunt d'Albert Illa

Aida Soriano Fiérrez

Debut amb derrota del Platges de Mataró a Lliga EBA

El Montcada es va endur la victòria per 70-75 en un partit on els d'Albert Illa van treballar de valent fins el final i van oferir molt bona imatge

En el partit de dissabte passat, 22 de setembre, entre el sènior masculí del Platges de Mataró i el Valentine Montcada, Albert Illa debutava a la banqueta unionista i l'equip mataroní es presentava davant el públic del Josep Mora en l'estrena a Lliga EBA. El rival era el temible Montcada, un clàssic de la categoria amb jugadors molt experimentats com l'ala-pivot Dani Pérez. L'inici del matx va ser fonamental contra un rival que estocava els locals des de la línia de 6'25 i que finalment es va endur la victòria per 70-75. El Platges de Mataró sabia que la clau era pressionar els visitants i que no juguessin còmodes. Doncs bé, malgrat que els unionistes van aconseguir-ho, el triomf es va escapar en els últims segons després d'anar a contracorrent durant tot l'encontre. Perquè els visitants van anar sempre per davant al marcador i això va suposar un handicap moral pels jugadors d'Illa, que van ser esclaus dels seus propis errors i van caure derrotats tot i que fins els últims instants de partit van tenir opcions. I és que més enllà de les grans actuacions d'Iki i Jordi Ventura, el conjunt mataroní va jugar com un equip i el treball col•lectiu i el gran esforç realitzat va estar a punt de donar-los el triomf, i així ho van saber reconèixer els nombrosos assistents al Josep Mora.

El Platges de Mataró va sortir a la pista poc agressiu i baix en intensitat. El Montcada encistellava fàcil i als unionistes els costava molt anotar. Dani Pérez clavava triples com si res i els d'Illa no reaccionaven. Però de la mà de Forcada en el rebot defensiu, i amb un parcial de 10-4 gràcies al triple de Ventura sobre la botzina, l'equip va ser capaç de remuntar un 12-21 a falta de tres minuts pel final del primer període, que finalitzava amb un ajustat 22-25.

Durant el segon quart, Fradera i Carles Gómez van ser els guardians del rebot i Jordi Ventura va trobar el descans en Miki, amb una actitud molt decidida sobre el parquet. Tot i així, en l'últim minut, quan els unionistes havien escurçat diferències i només els separava un punt del rival (36-37), el Montcada es va tornar a escapar i va marxar al descans amb un 36-41 favorable.

A la represa, i malgrat el gran treball dels unionistes, on Iki (15 punts, 8 rebots defensius i 4 d'ofensius en tot el partit) va estar espectacular i Jobacho va deixar bones sensacions, els d'Albert Illa no acabaven d'atrapar els de César Saura, i a l'últim quart es va arribar amb el Montcada quatre punts amunt (51-55).

La precipitació, clau
Al Platges de Mataró se'l veia amb ganes i les opcions de victòria encara estaven intactes a falta dels últims deu minuts, però la precipitació en jugades clau van fer trontollar les possibilitats d'endur-se el triomf, que a dos minuts per la conclusió de l'encontre es quedava a deu punts (59-69). Tot i així, dissabte res no semblava impossible pels unionistes i les rotacions de banqueta executades per Illa i l'incombustible Jordi Ventura van propiciar que a falta de tres segons pel final el marcador fos de 70-73. L'heroica estava a tocar i la victòria també, i cometre una personal sobre el Montcada era l'única solució per forçar l'empat amb un triple a la desesperada en cas que el rival errés. Malauradament, els visitants no van fallar i la conversió dels dos tirs lliures establien el definitiu 70-75 en el marcador, encaixant la primera derrota de la temporada el Platges de Mataró. Una derrota que deixa sensacions molt positives i una apassionant tarda de bàsquet als assistents al Josep Mora, que acomiadava els jugadors unionistes amb aplaudiments.

Albert Illa : “El que no volia era acaba content perdent”
Al final del matx, Albert Illa reflexionava sobre l'actuació del seu equip: “Estic molt content d'algunes coses, però el que no volia era acaba content perdent, perquè és una cosa que hem de borra del nostre vocabulari”. “Som un equip molt jove i el que no pot ser és que diguem: està molt bé, però perdem. Hem fet coses molt ben fetes, hem estat en el partit, però no podem conformar-nos en estar satisfets”, assegurava Illa. Per l'entrenador unionista una de les claus del partit va ser que al principi el Montcada marxés al marcador perquè “després el nostre treball no s'ha reflectit en poder anar per davant”, explicava el míster unionista.

Ara al conjunt mataroní haurà de fer front a dos desplaçaments complicats. El primer, el proper dissabte, 29 de setembre, a les 18:30h, a la pista del Desarrollo Utebo (Saragossa), recent ascendit a la categoria i que va perdre en la primera jornada amb el Granollers de 51 punts (94-43). El segon serà a domicili del Granollers, diumenge 7 d'octubre.