El Cirera demana solucions. Foto: UD Cirera.
El Cirera demana solucions. Foto: UD Cirera.

Marc Mayola / Salva Fernández

Morillo: "El Cirera corre el risc de desaparèixer per culpa del desgavell amb les obres"

El govern municipal, diuen des del club, no ha complert cap dels terminis del calendari de millores al camp mentre el club perd jugadors, entrenadors i més de 50.000 €

Salesians, Camí del Mig, Pla d’en Boet, Rocafonda, La Llàntia, la Laru, Dosrius… no és la volta a Mataró i al Corredor ni cap circuit d’alguna prova d’atletisme de la comarca. És la ruta que fan els equips de futbol de la UD Cirera per entrenar-se i jugar mentre duren les obres de remodelació del seu camp, el Municipal de Futbol de Cirera. El problema és que l’Ajuntament no ha complert cap dels terminis establerts per aquesta obra, de tres fases, i el club viu una situació social i econòmica que ja no pot aguantar.

“Ja hem perdut més de 50.000 euros”, apunta el president del Cirera Dani Morillo. Els patrocinadors no en volen saber res, però més enllà dels problemes per estabilitzar la política econòmica de l’entitat, el teixit social d’un club que sempre havia destacat pel seu arrelament al barri s’està esfilagarsant; “tu, com a pare, què fas quan has d’acompanyar als teus fills a entrenar cada dia a un lloc diferent?” es pregunta Morillo. El Cirera ha perdut molts jugadors aquesta temporada i la previsió és que en continuarà perdent. La situació genera frustració i “un gran desgast intern i entre les famílies”. El president de l’entitat remarca que “quan s’acumulen tants incompliments s’acaba produint una situació insostenible que genera una desesperació brutal. El club està en risc de desaparèixer.”

El projecte de millora del camp municipal de Cirera incorporava tres fases de les quals, tot just, s’ha enllestit la primera. “Fins fa tres setmanes no teníem aigua calenta als vestidors”, recorda Morillo. És a dir, la primera fase -la reforma dels vestidors- es va acabar a mitges. Ara, per fi, el Cirera té els nous vestidors, però ni camp per jugar ni graderia per veure els partits. Això s’ha de resoldre en una segona fase d’obres que ja va tard. “La grada s’hauria d’haver acabat al setembre de l’any passat i la instal·lació de la gespa hauria d’haver començat al desembre. Encara avui no han iniciat les obres de la gespa i ara em diuen, després d’insistents trucades meves i excuses seves -de l’Ajuntament-, que hi ha hagut un error i que han de fer de nou el procés de licitació.” El president del Cirera es pregunta si algú assumirà responsabilitats entre tants errors o si, en conseqüència, es prendrà alguna decisió amb les persones que han provocat tot aquest desgavell.

L'Ajuntament de Mataró buscarà la manera de tornar al camp abans de final de temporada

Beatriz Delgado, regidora d'Esports, explica que en el seu moment es va apostar per fer una obra de millora en tres fases. La segona, que comportava la renovació de la grada, també significava renovar la gespa, que quedava malmesa per culpa de les tasques dels voltants. "La idea era tenir-ho tot llest al mes de març, però ha sorgit un problema administraciu amb la licitació. Errors que fan que no sigui vàlida i que pugui haver-hi perjudicis a futur, per això s'ha hagut de tancar la licitació i fer-ne una de nova, que s'està redactant", relata Delgado. Aquest és el motiu pel qual, malgrat les obres han anat amb retràs, encara no s'han pogut acabar. Delgado és conscient de la preocupació del club, i el compromís de l'Ajuntament és clar: "estem plantejant opcions per recuperar la gespa actual i millorar-la perquè abans d'acabar la temporada ja es pugui tornar a practicar esport al camp, i durant l'estiu renovar la gespa com estava previst perquè al setembre tota l'activitat esportiva torni a la normalitat".

Per tant, la proposta del govern local passa per recuperar i millorar en la mesura del possible la gespa actual per poder-hi jugar abans d'acabar el curs esportiu, instal·lar la gespa nova durant l'estiu i plantejar la tercera fase durant la propera temporada. Tal i com explica Delgado, aquesta tercera fase no afectaria a la pràctica esportiva, ja que es basa en "treure el bar d'on està i ampliar la zona del club amb oficines, zona de fisioterapeuta i sala de reunions, deixant el bar a la part d'entrada del camp i diferenciar així pas d'aficionats i d'esportistes". "Volem transmetre nosaltres mateixos la situació i possibles solucions a les famílies, ja que no és un problema de la directiva sinó del que ha succeït amb les obres".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive