Foto de família del CN Mataró que s'ha classificat pels quarts de final de l'Eurolliga. Foto CNM.

El CN Mataró supera ‘el grup de la mort’

L’equip de Dani Ballart jugarà els quarts de final de l’Eurolliga

El grup de la mort”. Així l’havia batejat el mateix entrenador del CN Mataró, Dani Ballart, durant la prèvia d’aquests dies. Kirishi, Ferencváros, Mediterrani i Verona, l’equip amfitrió. Després d’una derrota inicial contra el conjunt rus, el Mataró s’ha refet per firmar una formidable classificació pels quarts de final de l’Eurolliga, segellada amb un triomf per 6 a 5 davant el ‘Medi’.

El partit decisiu s’ha disputat aquesta tarda a la piscina Monte Bianco de Verona, i les mataronines han mostrat nervis d’acer per certificar l’accés entre els vuit millors d’Europa. Més encertades en les accions de jugadora de més, les mataronines han comandat el marcador i el ritme del duel a partir del segon quart (0-1 al final dels primers minuts pel Mediterrani).

Sevenich, forta a la boia, i Aznar i Gual, inspirades en el xut, capgiraven el marcador i donaven el primer avantatge al Mataró (3-1). Just abans del descans, el ‘Medi’ retallava diferències (3-2). L’equip de Dani Ballart obriria forat durant el tercer quart gràcies a bones accions de Cambray i, novament, Sevenich (5-2). El coixí de gols, de totes maneres, no s’explicaria sense la magnífica fortalesa defensiva que Dani Ballart ha anat treballant amb el seu equip des de l’estiu. El Mataró era un mur, fins i tot en jugades de superioritat del rival.

El Mediterrani, això sí, seria capaç de reaccionar durant l’últim quart. El Mataró només faria un gol, Cambray, i el seu rival s’apropava perillosament en el marcador. Amb el 6 a 5 i ja en els instants finals, el CNM sabria defensar diverses accions en les quals el ‘Medi’ buscava l’empat. Al final, victòria mataronina i classificació a la butxaca per jugar els quarts de final de l’Eurolliga. El Mataró tanca la lligueta de Verona amb una derrota (10 a 8 contra el Kirishi) i tres victòries (13 a 9 davant el Ferencváros, 15 a 3 amb el Verona i el 6 a 5 d’aquesta tarda al Mediterrani). L’aventura europea continua.