Waterpolo femení La Sirena en una imatge d'arxiu. Foto: Jennifer C.

El CN Mataró ofega el Concepción

Les mataronines s’emporten una contundent victòria per 1 a 24

“El més important és la solvència defensiva”, apuntava l’entrenador del Centre Natació Mataró, Dani Ballart, després de la victòria en l’estrena a la lliga davant el Rubí. Aquell dia, les mataronines van encaixar quatre gols. Aquesta vegada, el rival només va ser capaç de marcar-ne un. Deixar la porteria a zero, en un esport com el waterpolo, és gairebé impossible. Rebre només un gol, una quimera. El CN Mataró ho va fer realitat a la piscina del Concepción de Madrid.

Les mataronines, vigents campiones de lliga, van llançar-se a la piscina amb la intenció de marcar territori des del principi. Un parcial de sortida de 0-3 obria escletxa. Just abans d’acabar el primer quart, el Concepción va fer el seu únic gol del partit (1-3). Només va ser un miratge. El resultat del segon quart, feridor pel rival, deixava el partit absolutament sentenciat quan s’arribava al descans (0-8 per un resultat d’1-11).

0-5 en el tercer període i, una altra vegada, 0-8 en l’últim per establir el definitiu 1 a 24 al final del partit. El Concepción no va trobar escapatòria a la pressió asfixiant del conjunt que entrena Dani Ballart. Els mecanismes defensius funcionen de meravella i sovint el rival és incapaç, no ja de marcar o apropar-se a la porteria, sinó fins i tot de provar sort amb xuts llunyans. Les mataronines continuen creixent com a equip a partir d’una expressió coral en defensa que va camí de convertir-se en marca registrada.

En el capítol ofensiu, van tornar a destacar Anni Espar i Danijela Jackovich. Una altra vegada, repartint-se les dianes, van acabar com a màximes golejadores del seu equip. Cinc gols per a totes dues. Helena Lloret en va marcar quatre, i Marta Bach i Alejandra Aznar en van firmar un parell. També van marcar Anna Gual, Vivian Leonie Sevenich, Queralt Bertran, Clara Cambray, Cristina Nogué i Maria Bernabé. El Mataró és líder del Grup B i després de Tots Sants rebrà el Saragossa en el proper partit de lliga.