Una acció en partit de la temporada passada. Foto: R.Gallofré

El CN Mataró empata amb el Sabadell i guanya el factor piscina

L’equip de Dani Ballart tanca com a líder la fase regular de la lliga (10-10)

Intercanvi de cops fantàstic entre Mataró i Sabadell a la piscina Joan Serra de la capital del Maresme. Els millors equips del país es tornaven a veure les cares per quarta vegada aquesta temporada i, novament, l’espectacle no ha decebut. L’equip local ha sabut aguantar les envestides del Sabadell per firmar un empat que certifica el primer lloc al final de la fase regular. Ho fa, a més, amb la condició d’invicte (només dos empats amb el Sabadell). És la primera vegada que passa en la història de l’entitat. El tècnic del Mataró, Dani Ballart, destacava precisament aquesta fita just després del final del partit.

El duel començava amb un Mataró fort en defensa, com és habitual, i una inspirada Maria Elena Sánchez a la porteria (2-0 amb gols de Clara Cambray i Anni Espar). El Sabadell faria el seu primer gol a 18 segons del final del primer quart, obra de Keuning aprofitant una jugada en superioritat per l’exclusió d’Alba Bonamusa. Les defenses d’un i altre equip seguien imposant-se ja en el segon quart, i al descans llarg el marcador indicava un escarransit empat a tres. El Mataró treballava variants defensives per sorprendre al Sabadell, amb Marta Bach o Anni Espar entre pals per ajudar a la seva portera i tapar forat.

El tercer quart marcava, definitivament, l’inici de les hostilitats. A partir d’aquí, l’intercanvi de cops ha sigut formidable. Un equip colpejava i l’altre responia; Nona Pérez, Judith Forca, Van der Sloot o Maica García i la seva giragonsa a la boia pel Sabadell, i Helena Lloret, Cristina Nogué o Anni Espar pel Mataró, incrementaven el ritme ofensiu del partit (6-7 al final del tercer quart).

El Sabadell semblava més sencer en els primers compassos dels minuts decisius i seria capaç d’acumular dos gols de diferència (6-8). El Mataró, però, responia amb voracitat i un parcial de 3 a 0 que el situava per davant. En serien protagonistes Anna Gual, Alejandra Aznar i Anni Espar, que pescava una pilota llarga de la seva portera, Maria Elena Sánchez, per sorprendre a la portera del Sabadell, Laura Ester (9-8). En el tram final, més emoció i una bona defensa del Mataró en l’última acció per assegurar l’empat (10-10) i el factor piscina en una hipotètica final. Primer espera el Mediterrani a les semifinals.