Imatge d'arxiu del CH Mataró. Foto: R.Gallofré

El CH Mataró rep quinze gols del Barça

El cuer de l’OK Lliga no pot plantar cara al líder (0-15)

El Barça arribava al partit amb una targeta de presentació de 188 gols. El Club Hoquei Mataró n’havia encaixat 132. El Barça acumulava 25 victòries (només dos empats i una derrota). El Mataró, 23 derrotes (només una victòria i quatre empats). Normalment no és així, però de vegades l’esport són faves comptades. Res feia preveure una sorpresa en aquesta jornada de lliga, la penúltima, tot i que segurament tampoc era previsible una golejada d’aquestes dimensions (0-15).

Sigui com sigui, ja fa temps que el Mataró ha perdut la categoria. Aquesta ha sigut una temporada molt complicada i peculiar, en tots els sentits. No és fàcil competir a la màxima categoria amb el pressupost del Mataró i encara ho és menys si el format de competició estableix que gairebé tots els equips que no siguin campions de lliga perdran la categoria. És una exageració, però aquest any baixaran més equips que mai. El CH Mataró, malgrat un començament de curs esperançador, ha acabat topant contra la realitat. I la realitat diu que el Barça és, amb diferència, el conjunt més potent i amb més possibilitats del campionat. La seva plantilla i la capacitat que té per fitxar, malgrat que l’equip forma part d’un club amb centenars de milions d’euros de deute, són tota una garantia d’èxit. Aquesta temporada, només el Liceo de La Corunya ha pogut competir realment contra el conjunt blaugrana.

En l’últim partit a casa, el CH Mataró va veure com anaven caient, un rere l’altre, els gols en contra. Al descans, el resultat ja era feridor (0-8). A la segona part, el Barça va continuar ferm en la dinàmica ofensiva i en va marcar set més (0-15). Sergi Llorca, amb quatre gols, va ser el màxim golejador del partit. El CH Mataró no va tenir capacitat de resposta en cap moment i ara s’haurà de refer de la golejada per mirar de tancar la lliga amb millors sensacions. Dissabte que ve, el conjunt de la capital del Maresme s’acomiadarà de la categoria a Vic, a la pista d’un club gran i tradicional de l’hoquei sobre patins continental que la temporada que ve tampoc jugarà a l’OK Lliga.