Ò.F.

C.N.Mataró Quadis 16-C.N.Catalunya 14. A les semifinals per penals

El C.N.Mataró Quadis va classificar-se dissabte per a les semifinals del campionat de lliga després de véncer al Catalunya a la tanda de penals

LA FITXA

CN Mataró Quadis: Fernández, Claveria, Urbano, Flores, Iosep, Matajsz, Pei Garcia, Kiku Garcia, Bonca, Alemany, Cardenal i Cabré.

CN Catalunya: Sullà, Fandos, Casadevall, Dimitrov, Sanz, Sánchez, Peisson, Ollé, Abarca, Arévalo, Garcia, Gordaliza i Hernández.

Àrbitres: J. Moliner i S. Rodríguez

Parcials: 4-3 / 3-3 / 1-4 / 4-2

Inici trepidant
Després de la victòria de dimecres a la piscina del Catalunya, el C.N.Mataró Quadis afrontava amb una certa tranquilitat el segon partit dels quarts de final a casa. Els graciencs, que no podien perdre si no volien dir adeu al campionat, van capbussar-se a la piscina olímpica de la platja disposats a donar la sorpresa. Fruit d'aquesta vehemència, els visitants es van avançar tres cops al marcador durant el primer quart (0-1, 1-2 i 2-3). El Mataró seguia el ritme que marcava el Catalunya, ben guiat per la seva estrella francesa Peisson.

El marcador treia fum, i no donava temps als espectadors a comentar els gols d'ambdues bandes. Aquest inici frenètic no va beneficiar al Mataró, al que li interessava un partit més calmat. A les acaballes del quart, Iosep va anotar els dos gols des de la dreta que van posar el 4-3 al final. El porter local, Jordi Fernández, hi va col•laborar amb dues aturades de mèrit en els últims segons.

El segon quart va seguir la tònica del primer. El Catalunya intentava sorpendre al Mataró amb possesions llargues, assegurant molt el tir. Els locals, per la seva banda, arriscaven més i procuraven resoldre a les primeres de canvi. Malgrat el desconcert de totes dues bandes, els homes de Costras van arribar a la mitja part amb un 7-6 favorable.

Problemes a la represa
A la represa, els graciencs van pendre la iniciativa, en un tercer quart que es va saldar amb un parcial nefast d'1-4. Els homes de Costras semblaven adormits i no sabien com aturar el joc dels Peisson i companyia. Flores va ser l'únic mataroní que va encertar a perforar la porteria contrària, mentre que Jordi Garcia, Poisson, Albarca i Hernández, des de mig camp, van ser els autors de la golejada visitant. Cal dir però, que el Mataró va veure's perjudicat per les decisions arbitrals en aquest quart, que van deixar-lo sense dos jugadors en els moments més inoportuns.

A l'últim quart, el 8-10 semblava difícil d'igualar. El Catalunya havia desplegat un joc molt ferm i, sobretot, efectiu. Calia doncs, esperar una reacció dels homes de Costras que al final va arribar. Abans de tot, el Catalunya ho va posar un xic més difícil amb el gol de Jordi García, que es traduia en la màxima aventatge al marcador, 8-11. L'espectacular retallada va inicar-se amb el gol de Claveria, i després el de Jordi Garía. Bonca, una mica fosc durant tot el partit, va aperèixer per fi per firmar l'igualada a 11. El Mataró jugava ràpid i als graciencs els hi era impossible aturar el tifó de joc local, mentre que l'afició que omplia la piscina olímpica no parava d'animar.

Quan mancaven dos minuts per la fi del partit, es va produir una jugada polèmica en la que es van veure involucrats jugadors de tots dos equips. L'àrbitre va pendre la decisió d'expulsar a Albarca del Catalunya, fet que va provocar les seves protestes. Aquest incident, que podia haver tallat la reacció local, va desembocar quan es va rependre el joc en el gol de Matajsz, que suposava el 11-12 a un minut del final. El Catalunya, però, va empatar de penal amb un gol de Peisson. Tal i com havia succeït al primer quart, el porter local, Jordi Fernández, va protagonitzar una magnífica aturada a falta de 5” del final, que va permetre al Mataró arribar a la pròrroga.

Pròrroga i penals
Les dues parts de la pròrroga, de tres minuts cadascuna, no van suposar cap canvi en el marcador, ja que tots dos equips temien encaixar un gol que els deixés sense opcions de guanyar. De nou Jordi Fernández va erigir-se en la figura salvadora del Mataró al protagonitzar una gran aturada a tir de Peisson. Iosep, per la seva banda, també va disposar d'una oportunitat per decantar l'eliminatòria, però el seu tir no va poder acabar al fons de la xarxa.

D'aquesta manera es va arribar a la loteria dels penals. El Catalunya, en principi, sortia amb avantatge, ja que ja n'havia transformat algun durant el transcurs del partit. L'inici de la tanda però, va atemorir als visitants. El gracienc Jordi García va tirar al pal, provocant la reacció del públic. Després, Jordi García (el mataroní) no va fallar, ni tampoc Arévalo, Iosep, Casadevall ni Matajsz. Amb el 15-14, Sanz va estabellar el seu llençament al pal, fet que posava l'eliminatòria en safata de plata per a Florin Bonca que, com s'esperava, no va fallar.

Les semifinals, contra el Barça
Ara, el C.N.Mataró Quadis s'haurà d'enfrontar a les semifinals contra el totpoderòs C.N.Barcelona a les semifinals que començen aquest dimecres a les 19h. a la piscina de la platja. Després d'acabar el partit, el coordinador esportiu del C.N.Mataró va comentar que “el fet d'haver acabat 4rts. ja ens feia aspirar a semifinals. Estem molt contents d'aquesta victòria, i més si tenim en compte la manera com s'ha produït”. Pel que fa a l'aparellament amb el Barça, Masriera va opinar que “estan molt fins, acaben de guanyar la copa LEN i serà molt difícil”. Dels 3 cops que s'han enfrontat els dos equips aquesta temporada, els barcelonins s'han imposat en totes tres, si bé han aconseguit la victòria en dues ocasions per només un gol de diferència.