Òscar Fernández

C.H. Grupclima Mataró 3- Vilafranca 1. Collita profitosa de punts

Els homes de Gurt aconsegueixen 6 punts en els dos partits del cap de setmana contra el Santander i el Vilafranca

El C.H. Grupclima Mataró va començar amb bon peu el cap de setmana al imposar-se per 13-1 al dèbil Santander. El partit no va tenir història, ja que els homes de Gurt van protagonitzat una veritable exhibició davant d'un equip que desmereix estar en 1º estatal. Aquesta circumstància la va aprofitar l'equip blanquiblau per fer rotacions i per engrossir el nombre de gols a favor. González i Jurado van destacar amb 3 gols cadascun.

Un visitant incòmode

El diumenge, però, es rebia el Vilafranca, 5è classificat que podia retallar perillosament la distància amb el Mataró. Els homes de Gurt van saltar a la pista del pavelló de Cirera amb un cert nerviosisme, fet que va propiciar que el Vilafranca es fes amb el control del joc durant bona part del període. El Mataró no acabava de rutllar i perdia la possessió constantment, provocant els contratacs perillosos del Vilafranca.

En una d'aquestes accions, Soteras va enviar la bola a l'escaire en el que podia haver suposat el 0-1 al minut 8. Dotras no sabia com organitzar el joc mataroní i el gol rondava per la porteria de Roger. Va ser precisament Dotras qui va cometre penal sobre Soteras al minut 17. El jugador del Vilafranca, molt xiulat per l'afició del Grupclima durant tot el matx, va fallar en primera instància, però va aprofitar el rebuig de Roger per situar, ara sí, el 0-1 al marcador.

En els darrers minuts de la primera part, el Mataró va apretar i va gaudir d'algunes ocasions, com una molt clara de Jurado que es va quedar sol davant el porter visitant. Malgrat això, els homes de Gurt van encaminar-se als vestuaris amb el marcador en contra.

La remuntada, a la segona part

A la segona part, els homes de Gurt van aconseguir capgirar el marcador. Visiblement més enèrgics i motivats que en el primer període, els mataronins només van trigar 4 minuts en empatar. El gol va ser obra de Roca després d'una llarga jugada d'equip. Amb la igualada, el Mataró es va dedicar a controlar el matx i a esperar els errors dels visitants, sabent que aquests tenien baixes importants. El partit però, podia haver-se encarrilat abans si Renom, al minut 15 de la represa, no hagués fallat una falta directa. Les jugades de perill es repartien a banda i banda, però sense trascendència en el resultat.

Va haver de ser el capità Dotras, de jugada personal al minut 17, qui va decantar la balança del costat dels mataronins. L'1-2 premiava l'esforç dels blanquiblaus i feia justícia. En aquestes que Roger, tres minuts més tard, va impedir que els visitants empatéssin amb una gran intervenció a tir de Biosca. Al minut 21, després d'una gran centrada de Castellsaguer, Renom va introduir-se la bola en pròpia porta en el que suposava el definitu 1-3. El Grupclima jugava a gust i es limitava a mantenir la posessió. El matx semblava dat i beneit quan l'àrbitre Delfa, molt criticat durant tot l'encontre, va xiular un dubtòs penal a favor del Vilafranca, que va suposar la tarjeta blava per Dotras. Corria el minut 24 i les coses es podien complicar molt pels interessos blanquiblaus. Afortunadament, els visitants el van fallar i d'aquesta manera es va arribar al final del partit.

Objectiu, els 60 punts.

Després del partit l'entrenador del C.H. Mataró, Enric Gurt, va mostrar-se satisfet per la feina dels seus homes i va elogiar el Vilafranca: “malgrat que tenia moltes baixes ha demostrat que és un equip molt competitiu. Prova d'això és el 0-1 de la primera part”. L'entrenador mataroní, però, va congratular-se per l'èxit de la disposició tàctica empleada al dir que “ens hem dedicat a cansar-los a la primera part per guanyar-los a la segona, i ens ha sortit prou bé”.

Els altres resultats de la 21º jornada han beneficiat els interessos del Mataró, ja que el tant el Macarena com el St. Feliu van perdre els seus encontres, davant el Mieres i l'Areces, respectivament. “Quan guanyes, els resultats acostumen a anar a favor i quan perds, solen anar en contra. Els 6 punts que hem sumat ens donen un marge amb el 4rt. que és important” va comentar. Amb aquestes dues victòries, els blanquiblaus es consoliden a la zona d'ascens, juntament amb el Maçanet i l'Alcodiam. Per a Gurt, el canvi de categoria ja és a prop: “passem dels 50 punts i ens apropem a la barrera dels 60 que és la que es necessita”.

Per la seva banda, l'entrenador del Vilafranca, Toni Rovira, es va queixar de l'actuació arbitral ja que “ha sigut un partit molt igualat. A la primera part hem dominat, i a la segona ells han trencat el partit amb una mica de sort. Les decisions arbitrals no ens han afavorit: hi ha hagut 3 o 4 penals que no els ha volgut veure”. El Vilafranca visitava el pavelló de Cirera amb baixes sensibles, com la de Badia o l'ex jugador del Mataró Andreu. “Són jugadors titulars. Els joves que han sortit ho han fet bé, però s'ha notat la falta d'experiència” va dir.

LA FITXA

C.H.Grupclima Mataró: Roger, X.González, Ojeda, Dotras, Roca (equip inicial), Castellsaguer, Rocaselbas, Jurado, Tuson, Arnau.

Vilafranca: Alba, Biosca, Rodrigo, Renom, Arnabat, Rodero, Tamida, Soteras, Montserrat, Escrig.

Àrbitre: Lluís Delfa (català). Tarjeta blava a Renom i Dotras.

Marcador: 17' Soteras de penal (0-1), 29' Roca (1-1), 42' Dotras (1-2), 46' Renom en pròpia porta (1-3).