Òscar Fernández

C.H.Grupclima Mataró 3-Vigo 4. Derrota enverinada

El resultat, combinat amb la victòria del Macarena, fa que els mataronins només tinguin una aventatge de 3 punts sobre el 4rt. classificat

LA FITXA

C.H.Grupclima Mataró:Roger Fernández, Castellsaguer, Bartrés, Xavi González, Ojeda, Dotras, Rocaselbas, Jurado, Roger Arnau, Pere Turón. Ent. Enric Gurt

Vigo Diz Formoso: Albert Balagué, Marc Soler, Louro, Angel Sánchez, Isaac González, Mauricio Galdeano, Rubén Montoro, Mauricio Galvan, Ivan Montoro, Yago Alumin. Ent. Carlos Sánchez

Àrbitre: Marcelino Benítez (col•legi andalús)

Preocupació prèvia
Abans del partit, la directiva del Grupclima Mataró havia fet una crida a l'afició per tal d'omplir el Pavelló de Cirera. Els homes de Gurt necessitaven el màxim suport per superar el Vigo, un dels equips que millor havien estat jugant durant les últimes jornades. Finalment, la crida va sortir efecte i les graderies del pavelló oferien un bon aspecte.

A les converses prèvies al partit que es podien sentir, es notava la preocupació dels aficionats pel resultat que havia obtingut el Macarena a casa contra el Vilafranca, un 7-6, desprès d'haver anat perdent a la mitja part per 1-5. La victòria dels 4rts. classificats, retallava a 3 punts la distància a la classificació que tenien els mataronins.

Tensió a la primera part
L'encontre va començar ensopit. El Vigo es tancava molt bé dins el seu propi terreny de joc i el Mataró no encertava a crear veritables ocasions de perill. Malgrat això, els homes de Gurt es mostraven voluntariosos i insistents. Ojeda, per exemple, buscava sempre el passadís de darrere la porteria defensada per Balaguer per tal de posar en dificultats la fèrrea defensa gallega.

Passats els primers minuts, el Grupclima tenia el control del matx però es trobava incòmode a la pista. Les possessions es feien massa llargues i no es resolien amb xuts que posséssin en dificultats al Vigo. En una d'aquestes llargues jugades, als 7', els visitants van armar un contratac dirigit pel jove Issaac González per la banda dreta, que Roger Fernández va solucionar molt atent. Com a resposta a aquesta jugada, Rocaselbas va provar sort des de lluny als 9', però el seu xut el va refusar Balaguer en una gran mostra de reflexos.

La primera part anava avançant i el partit no es veia gens clar. Les poques ocasions del Mataró arribaven en comptagotes i no inquietaven als gallecs, molt ben posicionats tàcticament sobre la pista. Els Montoro i companyia arribaven amb la lliçó ben apresa i no deixaven pensar a Dotras ni a Ojeda. Xavi González i Rocaselbas, per la seva banda, tenien poques opcions de tir. El partit, fins i tot va arribar-se a escalfar amb dues jugades consecutives, la primera en què X.Gonzàlez va veure groga per falta sobre Isaac, i la segona en què Montoro intercepta il•legalment al propi Gonzàlez.

A Gurt no li agradava gens el que estava veient i va ordenar dos canvis als 17': Jurado per Ojeda i Castellsaguer per Dotras. La variant li va donar resultat a l'entrenador mataroní ja que el conjunt blanc-i-blau va mostrar-se més perillós a partir d'aquest minut. Fruit d'aquest canvi d'actitud, Dotras, de nou a la pista, va transformar el primer gol, al aprofitar un rebuig de Balaguer a xut de Xavi Gonzàlez. D'aquesta manera va concloure el primer període, que es tancava amb resultat positiu però amb els dubtes que creava de cara a porteria el conjunt local.

Increíble segona part
Els mals presagis que havia suscitat la primera part, tot i el gol de Dotras, es compliren als inicis de la segona. El Grupclima va sortir adormit dels vestidors i el Vigo va aprofitar per capgirar el marcador. Als 10", just després de la sacada inicial, Montoro efectuava un xut des de mig camp que desvia inintencionadament Issac per aconseguir l'empat. El gol va ser un veritable gerro d'aigua freda pels locals, que havien treballat molt per posar-se davant al marcador a la primera part.

Als 3', amb el Mataró encara estabornit pel cop rebut, el Vigo va fer una de les seves jugades preferides, una jugada ràpida dirigida per Issac que va deixar la bola per Galvan que, tallant des de la dreta va conectar un fort xut que va sorpendre Roger Fernández i es va converir en el 1-2.

Sense haver fet res de l'altre món, el Vigo es posava per davant i complicava molt les coses al Mataró. Gurt va encoratjar als seus homes des de la banda perquè ataquéssin i no perdéssin el control del joc que fins llavors havien tingut sempre. La dominació es va traduir en una gran oportunitat per empatar, concretament un penal al minut 8, que Xavi Gonzàlez va fallar al trobar-se amb un Balaguer molt inspirat.

De nou Xavi Gonzàlez, al minut 9 va empatar el partit al culminar des de la dreta un ràpid contraatac dirigit per Dotras. Malgrat el domini local, el Vigo va tornar a posar-se per davant, amb un gol de Montoro al minut 13, que seguia la jugada de Issac des de la dreta.

Amb el 2-3, el Mataró va llançar un atac a la desesperada, amb més cor que cervell. En aquestes escomeses, Rocaselbas va provar de lluny i Dotras i Xavi Gonzàlez van tenir les seves oportunitats. S'anaven consumint els minuts i l'empat no arribaba. I ja se sap que quan s'ataca tant, es desguarneix la defensa. Aquesta circumstància la va aprofitar de nou el Vigo que, mitjançant una jugada personal de Marc Soler, va posar el 2-4 a l'electrònic de Cirera a un minut del final.

Només una jugada de rauxa de Xavi González, a 13 segons del final, va aconseguir retallar diferències.

Gurt, decepcionat
El màxim responsable tècnic del Grupclima va ser el primer en enfilar el camí dels vestidors, visiblement afectat per la derrota encaixada. Minuts despres, declarava que "hem comès un error que sabíem que no havíem de cometre, i en 9 segons els hem deixat que entréssin en el partit quan estaven completament fora".

Pel que fa a la nova situació a la taula, en que el Grupclima només té 3 punts d'avantatge sobre el Macarena, Gurt va comentar que "sabíem que teníem un partit de marge per perdre i ja l'hem consumit. Encara tenim l'ascens a les nostres mans i hem de jugar a tope els partits que ens queden". Amb aquest resultat, el Mataró està a 7 punts de l'ascens, i el diumenge que ve rep al líder i nou equip d'OK Lliga, l'Alcodiam.