Ò.F.

C.H.Grupclima Mataró 3-Mieres 3. De l’OK Lliga al KO

L'empat, combinat amb la victòria del Macarena, fa que els homes de Gurt hagin de romandre una temporada més a Primera Divisió

LA FITXA

C.H.Grupclima Mataró: Roger Fernández, Castellsaguer, Xavi González, Ojeda, Dotras (cinc inicial), Rocaselbas, Jurado, Roca, Arnau, Turon.

Mieres: Roberto, Jesús Hernández, Raigoso, Peralla, Esteban (cinc inicial), Nacho, Noé, Quique, Hugo, Fran.

Àrbitre: José Melero

25 minuts d'esperança
El C.H.Grupclima Mataró es jugava l'ascens ahir en 50 minuts. Els homes de Gurt, animats per un Pavelló de Cirera pràcticament ple, havien d'aconseguir la victòria davant al Mieres per retornar, dues temporades després, a l'OK Lliga. El Mieres, que no es jugava res, es presentava com un equip de mitja taula que jugava i deixava jugar. El partit va començar amb un Mataró molt concentrat. Els primers compassos es van jugar sempre al camp del Mieres, on combinaven amb facilitat els Xavi González i companyia. Es notava que la premisa de Gurt era esperar i esperar, tenir paciència fins que arribéssin les ocasions i els gols. Tot i tenir el matx controlat i gaudir d'algunes ocasions poc clares, el Mieres contraatacava amb perill, com en una jugada que Esteban va finalitzar amb un tir al pal al minut 6.

El Mataró, però, continuava assatjant la porteria defensada per Roberto, mantenint el cap fred. Fruit d'aquest treball, van arribar dues ocasions consecutives per a Xavi González, molt incisiu. Va haver de ser Ojeda qui, al robar una bola al mig camp i escapar-se, va aconseguir el primer gol local amb un xut a l'escaire esquerre. Corria el minut 11, l'alegria era inmensa, i encara ho va ser més quan Xavi González va transformar un penal tres minuts després. El 2-0 es presentava com un gran resultat que pràcticament encarrilava l'ascens a l'OK Lliga.

Amb el marcador advers, el Mieres va reaccionar i va començar a crear perill. De fet, Roger Fernández va aturar un penal al minut 18. L'ambient era tens i l'árbitre va haver d'expulsar a Raigoso del Mieres. Així, amb un Mieres moribund, va arribar el 2-1 al minut 18. Va ser obra d'Esteban de jugada personal.

L'ascens s'esfuma en 40 segons
La represa es va iniciar amb Dotras i Ojeda a la banqueta. Gurt els volia reservar pels moments decisius i va donar minuts a Roca. Precisament Roca va provocar un penal que va fallar Xavi González al minut 3. Semblava que el Grupclima controlava el partit amb professionalitat i que el Mieres no intimidava la porteria defensada per Roger Fernández. Al minut 9, Jurado va estabellar una bola al pal i, en la jugada següent, Noé va empatar per sorpresa. El silenci va envair el Pavelló de Cirera, ja que se sabia que el Macarena anava guanyant el seu partit. Amb aquest resultat el Mataró no pujava. El gol de Noé va ser com un gerro d'aigua freda per les aspiracions locals.

Però el Mataró no es va enfonsar. Ojeda va fallar un penal al minut 14, i Xavi González en va fallar un altre al 18. Ell mateix va tenir dues ocasions consecutives després i Rocaselbas va fer un pal al minut 21. Castellsaguer va fallar una falta directa al mateix minut. Es notaven els nervis i el Mataró no veia clar el seu futur. En aquests moments de foscor i desorientació, Dotras va guiar al seu equip amb la seva llum. Amb un gol de mestre, no absent de veterania, va fer embogir la graderia del Pavelló de Cirera. 3 a 2 a falta d'un minut. La glòria es podia tocar amb la punta dels dits.

En plena eufòria, el Mieres va muntar un ràpid contraatac. Era un 1 contra 3 molt clar pel Mataró, però Esteban, molt llest, va provocar una falta directa, que després va transformar ell mateix. El 3 a 3 que reflectia el marcador a falta de 40 segons era del tot injust, i deixava al Mataró fora de l'OK Lliga. Les protestes envers l'àrbitre, José Melero, no es van fer esperar i tot el públic se li va tirar a sobre. A les acaballes del partit, el Mataró ho va intentar amb més cor que cervell, peró no va poder ser.

Enric Gurt, enfonsat
L'entrenador del Grupclima, Enric Gurt, estava enfonsat després del partit. Deambulava perdut entre les instal•lacions del Pavelló de Cirera buscant una resposta al naufragi del seu equip. “És difícil explicar el que ha passat. Han sigut 9 mesos de treball que s'han perdut en 40 segons. Ara mateix ens sentim molt malament” va dir. L'equip, després de 6 mesos ocupant posicions d'ascens, va restar moralment afectat per la desfeta. En aquest sentit, Gurt va comentar que “hem treballat molt i hem aconseguit 61 punts, però crec que en moments puntuals no hem sabut treure tot el profit. Ara és temps per recuperar la moral dels homes i tornar dimarts a entrenar. Estic molt satisfet de la feina que han fet tots els jugadors”. Pel que fa al partit, Gurt va reconèixer l'existència de nervis a la segona part: “hem fallat 4 penals i ens ha faltat sort. Hi han agut nervis, com al partit de l'Areces” va dir.