Després de quatre temporades militant a 2ª B, el Mataró baixa a 3ª divisió com a resultat d'una campanya desastrosa

C.E.Mataró: Fabio, Sergi Antolín, Gimeno, Migue, Aitor, Santi Asensio, Dani Ruiz, Oscar, Jordi Martinez, Corominas, Torrecilla. Ent.: Joan Vilà

Vila Joiosa: Emilio, Dani, Luis, Moreno, Mesa, Toni Garcia, Toni Gimenez, Anonñana, Gomis, Baixauli, Jose Jaime. Ent.: Luis García

Àrbitre: Emilio García Pulido (Las Palmas)

Gols: 1-0 Dani Ruiz 37', 1-1 Moreno (p.) 57', 1-2 Mesa 81'

Poques esperançes

El C.E.Mataró tenia un partit complicat diumenge contra el Vila Joiosa, no només per l'entitat del rival, sino també pequè podia segellar definitivament el seu descens a 3ª divisió. Saltar al camp pensant que aquest pot ser el teu últim partit a 2ª divisió B no és gens fàcil, però els homes de Vilà van sortir al camp disposats com a mínim a donar una alegria a la poca afició que s'havia congregat al Municipal de la Carles Padrós.

La primera part va ser molt igualada, amb els dos equips tractant-se amb molt respecte. El Mataró, això sí, provava de trencar la sòlida defensa alacantina amb continus desplaçaments de pilota buscant la velocitat de Corominas i Torrecilla. D'aquesta manera va arribar la primera oportunitat dels locals, al minut 13, una passada de Corominas a l'interior de l'àrea deixava en bona posició a Jordi Martínez que no va saber resoldre.

El Vila Joiosa, que necessitava els punts per assegurar-se matemàticament la permanència, va respondre als atacs del Mataró amb dues oportunitats seguides: la primera, una passada de la mort de Moreno que no va trobar rematador al minut 17, i la segona un xut llunyà de Toni Giménez que va sortir a la dreta de la porteria defensada per Fabio.

Tot i controlar el joc, el Mataró no aconseguia arribar amb claredat a l'àrea visitant. El Vila Joiosa es mostrava com un equip molt sòlid en defensa, sobretot per la tasca dels seus dos centrals, Dani i Luis, que van aconseguir anular completament a Jordi Martínez. A més, els contraatacs dels alacantins eren molt perillosos i d'aquesta manera va arribar l'oportunitat més clara del primer temps. Gomis va fer una jugada personal al vèrtex de l'àrea gran que va acabar amb una centrada que va provocar un xut de Moreno a boca de canó primer, i una xilena de Toni Giménez després.

Es veia que el partit es podia resoldre en alguna jugada puntual, i així va ser. Al minut 37 el Mataró va disposar d'un llençament de falta molt centrat a pocs metres de l'àrea gran. Dani Ruiz, amb un xut magistral, va batre la porteria defensada per Emilio per l'escaire esquerre. Aquest gol va esperonar als mataronins, que fins i tot van tenir una altra ocasió clara en el cap de Jordi Martínez instants abans que el col·legiat xiulés el final de la primera part.

La segona part els envia a 3ª

El segon període va estar marcat per l'expulsió de Sergi Antolín al minut 53. El lateral mataroní va interceptar la pilota amb la mà, fet que li va suposar la segona targeta groga. Amb aquest desequilibri, el Mataró va optar per defensar-se i esperar al rival a camp propi. Al minut 57, Mesa va rebre una passada llarga dins l'àrea del Mataró i va ser desplaçat per Gimeno, que va veure la vermella directa. El penal va ser transformat pel capità Moreno.

Amb l'empat, els ànims dels jugadors groc-i-negres va anar decaient. Jugaven amb 9 jugadors i el descens es veia pràcticament a tocar. A més, el Vila Joiosa presionava perquè es veia capaç de guanyar. A resultes d'això, els alacantins van crear diverses ocasions de gol que, si bé no eren gaire clares, sí que feien presagiar el gol de la derrota.

Els ànims fins i tot es van anar escalfant. Jordi Martínez, que havia sigut objecte de reiterades faltes durant tot l'encontre, es va tornar contra un dels seus marcadors guanyant-se la targeta groga. Joan Vìlà, en una decisió molt encertada, va canviar el davanter.

Al minut 81 va arribar el segon gol del Vila Joiosa. Va ser obra de Mesa al conectar un impresionat cop de cap des de l'interior de l'àrea gran. L' 1 a 2 deixava als mataronins sense opcions i els enviava directament a 3ª. Un cop acabat el partit, molts jugadors van deixar el terreny de joc amb el cap cot i els ulls plorosos.

Les queixes de Vilà

L'entrenador dels mataronins va entrar a la sala de premsa visiblement afectat pel descens de categoria. Malgrat això, es va mostrar discrepant amb la tasca de l'àrbitre al afirmar que "ha sigut una vergonya a nivell arbitral, amb les expulsions no ens ha deixat acabar el partit amb dignitat". Del descens va comentar que "era molt difíci, mica en mica ens anàvem acostant al final, i ja hi som. Ara s'han d'analitzar les circumstàncies que ens han portat a aquesta situació".

El Mataró no ha tingut sort en el tram final de la temporada. Els resultats injustos han abocat a l'equip a la tercera divisió i, com comentava Vilà, "en aquests darrers partits tot ha sigut molt injust, la derrota a Alacant, l'empat a Novelda... Se'ns han ajuntat masses coses aquesta temporada". Pel que fa als dos partits que resten per acabar la competició, contra el Lleida i el Sabadell, el màxim responsable tècnic del Mataró va afimar que "seran dues jornades difícils de jugar, però ho farem perquè és la nostra feina".