L’Assolim CN Mataró, a quarts de Champions i com a primeres. Foto: M. Bach

Cugat Comas

L’Assolim CN Mataró, a quarts de Champions i com a primeres

Fase immaculada de l’Assolim CN Mataró, que mostra la seva millor versió amb a cirereta de guanyar al Sabadell

Missió acomplerta i amb la millor de les notes per a l’Assolim CN Mataró a la segona fase de la Champions, a Hongria. Si aquest és el graó que sol ser empipador i exigent, les noies de Dani Ballart sabien que se les havien amb un grup complicat. Dos equips magiars jugant al seu país i a més a més el Sabadell. Sempre el Sabadell. A l’hora de la veritat, però, el ‘coco’ del grup de la mort van ser les mataronines, ensenyant la seva millor versió. Tres partits en tres dies i tres victòries. Immaculades, elles!

Amb l’espina encara punxant de l’eliminació d’un any abans just en aquest punt de competició europea, feia setmanes que al CN Mataró es treballava per la fase hongaresa. Sense por al ‘grup de la mort’ i amb la consciència que la millor manera d’encarar-lo era portar la veu cantant en tot moment. I ja divendres, en el primer partit trampa contra l’Eger, les locals, es va veure l’equip fi, compenetrat i poderós. Les mataronines es jugaven les garrofes d’entrada i van sotmetre al Tigra amb un recital físic i tècnic i amb Rita Keszthelyi de gran ariet. Quan es va fitxar a l’hongaresa ja es va dir que era per fer gols i el cert és que la seva exhibició del cap de setmana és digna de menció. El que havia de ser un partit trampa va convertir-se en una exhibició coral de l’equip. Una mostra de fam competitiva molt ressenyable.

Un temps mort de l'Assolim CN Mataró. Foto: M. Bach

Versió excepcional de l’Assolim que va calcar el mateix fulla de ruta l’endemà contra les altres hongareses del Ferencvaros de Budapest: no donar opció, sumar gols a davant i asfixiar defensivament les rivals per fer forats insalvables al marcador ja d’entrada, amb un +4 al primer quart.  Anni Espar, amb 5 gols, va ser el nom propi del dia. El pla va funcionar i el resultat va tornar a ser contundent, assegurant-se l’avantatge de gol de cara a un hipotètic empat contra el Sabadell, en el tercer dia.

Diumenge a les 10, culminant la marató de tres partits en menys de 48 hores, mataronines i sabadellenques saltaven a la piscina amb la classificació per a quarts amarrada. Amb l’examen aprovat, a buscar nota. I el derbi, quart de la temporada, va tornar a ser una oda esportiva, jugat de poder a poder. Un altre capítol per a una rivalitat d’època.

Saber patir, defensar i encanonar

El matx no començava de forma prometedora per un Assolim que els anteriors dos dies havia dut sempre la iniciativa. El Sabadell se n’anava de dos i anulava de bones a primeres l’atac mataroní. Els braços senyalats no tenien bala al canó… o això semblava. Perquè ja al segon quart la igualtat pròpia d’aquests partits s’apoderava també del marcat, 4-3 per les vallesanes però amb unes mataronines que començaven a filar més i més teranyina defensiva i atacaven sense complexes.

Els dos darrers quarts van ser intensos i van permetre emergir la millor versió de les mataronines durant molt de temps, amb molt de cap i una resistència agonística, un gran desplegament físic al darrere i sense cap por a buscar-li les pessigolles a Laura Ester i els escaires a la seva porteria. Nou gols en un quart, una autèntic festival, van acabar amb les mataronines dos per davant, cosa impensable minuts abans. El rèdit final acabaria sent d'un gol per davant.

Van de Kraats va tenir un d’aquells dies en què totes le ponen, amb 5 gols, però el millor va ser la sensació d’haver-li tornat a trobar el punt dèbil al Sabadell, de guanyar per tercer dia seguit, de seguir a la Champions i de fer-ho com a primeres de grup. L’Assolim recupera aquella cosa seva, de ser un equip capaç de guanyar a tothom. I ara a quarts fins i tot pot tocar un Olympiacos (sorprenent segon de la seva fase). Si cal, que passin les campiones. Amb un Mataró així, per què posar-hi límits a l’ambició vista a Hongria?