-
-

capgros.com

Aran Mayola Huguet, estudiant d’intercanvi a Berkeley (Califòrnia)

Testimonis de mataronins que viuen a l'estranger

"Em dic Aran Mayola Huguet i actualment estic estudiant el quart any de la llicenciatura de ciències polítiques a University of California, a Berkeley, on vaig arribar fa vuit mesos en condició d’estudiant d’intercanvi. Gràcies al Programa Propi de la Universitat Autònoma de Barcelona, estic gaudint de la possibilitat de completar els meus estudis a una de les millors institucions universitàries del món. La gran oferta d’assignatures disponibles a UC Berkeley i els reptes, tant de caràcter personal com acadèmic, que comporta una experiència com aquesta van ser els factors determinants a l’hora de decidir marxar de Mataró, ciutat a la què tornaré d’aquí tres mesos, quan conclogui l’any d’intercanvi.

Situada a 15 quilòmetres de San Francisco i amb prop de 113.000 habitants, Berkeley gira al voltant de la Universitat, la construcció de la qual, el 1868, precedeix la fundació de la mateixa ciutat. L’ambient universitari que s’hi respira i que denota aquesta estreta relació entre la ciutat i la institució acadèmica és quelcom que em va sorprendre des del primer moment.

Berkeley també es caracteritza per ser el bressol de diversos moviments en pro dels drets civils i en contra de la discriminació per raons de raça, d’origen o d’orientació sexual. Aquesta identitat progressista que caracteritza la ciutat, així com també la resta de la regió de la Badia de San Francisco, contrasta amb les posicions més conservadores dominants en molts altres indrets dels Estats Units. Aquesta divisió entre regions conservadores i progressistes no és l’únic contrast observable al país. Les desigualtats internes que fan d’aquesta potencia política, econòmica i militar un gegant amb peus de fang són palpables als carrers de moltes ciutats dels Estats Units, on la riquesa d’alguns contrasta amb la pobresa de molts.

Sento que, des de l’estranger, sovint idealitzem casa nostra i tendim a recordar allò que més trobem a faltar, en comptes d’aquells aspectes que ens agradaria poder canviar. Així, recordo amb especial nostàlgia el centre de la meva ciutat, on la gent es coneix i es saluda pels carrers històrics, que encara conserven certa essència del poble que un dia fou Mataró. Gràcies a les noves tecnologies puc mantenir-me informat, a través del què m’expliquen les amistats i la família o dels mitjans de comunicació local, de l’actualitat de la ciutat.

Certament, Mataró és un bon lloc per viure. Un dels avantatges que té la ciutat i que, fins ara, no havia tingut en compte és que es troba en una zona de risc sísmic molt reduït, tot el contrari que Berkeley. Conscient que la Badia de San Francisco està esperant el “Big One”, un terratrèmol de conseqüències catastròfiques que s’estima sacsejarà la zona en els pròxims 30 anys, vaig tenir un ensurt quan, durant la meva primera setmana a Califòrnia, es van poder sentir diversos terratrèmols. fortunadament, només van ser d’entre 4 i 5 graus en l’escala de Richter".



Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive