Alex Rodríguez guanyant el seu primer títol absolut. Al fons Oriol Bonet

Àlex Rodríguez, campió de Catalunya en 800 metres

L'atleta del CA Laietània acaba amb 13 anys de sequera en medalles d'or de part del club

L’atleta Àlex Rodríguez, del CA Laietània, va aconseguir el passat cap de setmana la medalla d’or en els 800 metres en el Campionat de Catalunya absolut en pista coberta. La prova, celebrada a Vilafranca, va servir perquè l’entitat mataronina aconseguís pujar al més alt del podi en una prova després de 13 anys sense fer-ho. Rodríguez va demostrar estar en un moment dolç de la seva carrera. Va classificar-se sense problemes en la seva semifinal amb un temps d1’57’’60. Després, ja en la final, va imposar la seva llei amb un temps d’1’52’’04, rècord del Maresme en pista coberta i a només quatre centèsimes de la mínima estatal absoluta. El seu company d’equip Oriol Bonet no va poder pujar al podi, tot i fer 1’54’43. Va ser cinquè.

L’altra medalla de l’expedició blanc-i-negra va ser per Mari Carmen González, que tot i haver lluitar contra les lesions durant tot l’hivern, ha tornat en un bon estat de forma. Amb un temps de 2’13’’66 va ser segona en 800 metres, tot i que el seu entrenador va admetre que el plantejament de la cursa era per treure un millor resultat. L’atleta mataronina, al menys, va aconseguir la mínima pel campionat estatal que se celebrarà el proper cap de setmana a València. Vicky Sauleda, que va renunciar a competir en júnior per aspirar al podi de la categoria absoluta, va entrar cinquena a poc més de dos segons de la seva companya.

La resta d’atletes laiatencs no van brillar massa, ja que cap va superar les seves marques de l’any excepte Anna Maye, semifinalista en 400 metres amb un temps d’102’’61, i Jordi Vallès, cinquè en alçada amb 1.95. Els que més es van acostar al podi van ser Edu Pérez i Marta Cot, que van ser quarts en triple i en perxa respectivament. Joan Planaas va ser sisè i Adrià Puig va acabar desè, els dos en perxa. Per últim Alba Pujol va ser cinquena en 60 metres tanques, Montse Pruna setena en alçada i Anna Martín semifinalista en 400 metres. Per la seva banda, Edgar Rodríguez va ser quart en el Campionat de Catalunya absolut de llançaments d’hivern en la categoria de javelina.