Aida Soriano Fiérrez

Al sènior femení de la Unió se li escapa la victòria en els tirs lliures

Les noies de Cristina Navarro van tornar a perdre, aquest cop contra l'Ícaro Jovent Palma, per 43-49 malgrat oferir una millor imatge

La falta d'encert en els tirs lliures (12 de 29) va impedir a les noies de Cristina Navarro sumar la segona victòria de la temporada. El partit de dissabte passat, dia 20, corresponent a la setzena jornada de Lliga Femenina-2, enfrontava la UE Mataró contra l'Ícaro Jovent Palma, cinquè classificat, i malgrat la millora de l'equip unionista en el seu joc, el rival es va endur la victòria gràcies a la falta d'encert de les locals en la línia de tirs lliures. Els assistents al Palau Josep Mora van poder observar com les visitants, sense ser millors que les unionistes, acabaven enduent-se la victòria per 6 punts de diferència. I és que el partit de dissabte no serà recordat per l'alta anotació, doncs el resultat de 43 a 49 deixa palès tot el contrari.

El de dissabte era el primer partit que les noies de Cristina Navarro disputaven al Josep Mora després de l'aturada nadalenca, i les unionistes volien oferir una bona imatge davant el seu públic. Volien demostrar que malgrat totes les derrotes encaixades, poden guanyar a qualsevol equip i que estan treballant per a sortir de l'última posició de la taula. Així doncs, l'enfrontament davant l'Ícaro Jovent Palma va començar amb una Unió que no volia donar-li al seu rival la satisfacció de marxar-se al marcador. A falta de tres minuts pel final del primer temps, el marcador era de 6-7 i les visitants només van aconseguir distanciar-se de les unionistes tres punts més arribant a un 8-12 al final dels primers deu minuts de joc. En la disputa del segon quart, si als primers minuts de joc l'equip de Mallorca aconseguia marxar de 7 punts (8-15), la Unió retallava diferències i es posava a un punt de les seves rivals, amb un 14-15. Malgrat tot, les visitants, a l'acabament del segon temps, havien aconseguit una diferència que no afavoria gens els interessos unionistes, doncs el 18-25 que reflectia el marcador deixava les locals a 7 punts de les seves rivals.

A la represa, però, les de Navarro, amb les bones actuacions d'Elena Múrcia i Anna Sala (12 punts cadascuna), van saber remuntar i posar-se a 3 punts de l'equip mallorquí, amb un 30-33. Tanmateix, i sense que l'equip visitant demostrés en cap moment del partit perquè ocupa el cinquè lloc a la classificació, el conjunt mallorquí va tornar a tancar el tercer quart amb avantatge sobre les unionistes (34-38). Els tirs lliures fallats (12 de 29) no permetien a les unionistes acabar de superar les seves contrincants. Tot i així, la Unió seguia intentant-ho i no abaixava els braços. A falta de cinc minuts pel final del partit, l'equip mataroní perdia de 9 punts (37-46), però res estava perdut encara i així ho van entendre les jugadores locals, que van aconseguir retallar diferències, establint un 43-46 a falta de 34 segons per al final. Però novament la falta d'encert en els tirs lliures i dues decisions arbitrals adverses a les locals van impedir a l'equip dirigit per Cristina Navarro endur-se la victòria. Al final 43-49.

Cristina Navarro: “Avui mereixíem guanyar”
Aquesta derrota es converteix en la número quinze de la temporada, i malgrat que el sènior femení de la Unió va oferir una imatge molt millor a l'oferta en partits anteriors, l'equip segueix últim i a quatre victòries de la salvació. A més, el temps corre en contra dels interessos unionistes, doncs cada vegada queden menys jornades per a disputar (10). Tanmateix, l'entrenadora del conjunt mataroní, Cristina Navarro, es mostrava satisfeta amb el treball de les seves jugadores, doncs “no hem tingut cap quart que se'ns hagin escapat, hem pogut aguantar durant tot el partit i ens ha faltat anotació, però nosaltres hem sabut mantenir-les a elles en un marcador molt baix i estar dintre el partit; de fet, penso que mereixíem guanyar”. En quant a la situació de l'equip a la classificació, Cristina Navarro deixava clara la seva inquietud perquè “cada dia queden menys partits i mentalment és molt difícil sortir del forat on ens trobem, però les jugadores estan fent un esforç molt gran. Avui ens hem de felicitar pel treball realitzat perquè hem pogut estar competint així amb el cinquè equip de la lliga i ara el que hem de fer és jugar igual contra rivals assequibles per a nosaltres per a poder guanyar i sumar”. De la mateixa manera, la base unionista Blanca Garcia opinava: “avui hem jugat bastant millor, si la setmana vinent juguem així, doncs a partir d'aquí podrem parlar de reacció; però si la setmana vinent baixem en quant a joc, llavors serà cada cop serà més difícil sortir de la situació en la que ens trobem”.

El proper compromís de les de Navarro serà dissabte, dia 27, a la pista de les Irlandesas.