Aida Soriano Fiérrez

Al Platges de Mataró se li escapen les semifinals de Lliga Catalana EBA

La derrota davant l'Olesa (80-60) deixa sense opcions l'equip unionista, que ultima la seva preparació de cara a l'inici de la competició oficial

No va poder ser. Les semifinals de la Lliga Catalana EBA es van quedar a tocar, però el Platges de Mataró finalment no les disputarà. La victòria davant el Santfeliuenc, en el primer partit de la fase de grups, donava opcions al conjunt dirigit per Albert Illa de ficar-se a les semifinals d'aquesta competició si guanyava a l'Olesa (que també havia guanyat al Santfeliuenc). Donat que només es classificava el primer de cada grup, el Platges de Mataró havia de guanyar si volia passar ronda, però l'equip dirigit per Joan Peñarroya va acabar amb les il•lusions unionistes amb un contundent 80-60.

El Platges de Mataró en el matx d'ahir dimarts, 11 de setembre, va estar ficat en el partit en tot moment. Tot i anar per darrera en el marcador, els unionistes van ser capaços de salvar la diferència que l'Olesa havia aconseguit durant el primer quart (22-16), i al descans es va arribar amb un ajustat 35-34. A la represa, l'equip local es va tornar a escapar i malgrat que a falta de cinc minuts pel final del partit les opcions de l'equip mataroní encara estaven intactes, la falta d'encert del conjunt unionista en certes accions van donar encara més ales a l'equip de Roger Esteller, que no perdonava i ho encistellava tot des del tir exterior.

Jugant a la pista d'un rival difícil com l'Olesa, conjunt format per jugadors experts i veterans, els d'Albert Illa no es van tirar enrera i Sergi Homs i Iki (15 punts) van ser jugadors destacats, però que no passen dels 20 anys en contraposició amb l'equip rival. Així doncs, l'equip local va fer valer la seva experiència i encert per endur-se el partit.

Al final, 80-60 i una derrota que per la contundència del resultat fa mal i en paraules d'Albert Illa “és massa cruel per com ha anat el partit perquè amb una mica més d'encert en algunes accions la cosa hauria canviat”. “No puc dir que estigui content per la derrota, però sí que veig l'equip bé i amb capacitat de millorar i corregir els errors que hem tingut avui”, afirmava l'entrenador unionista. I és que Illa en el partit de dimarts davant l'Olesa va veure el seu equip “molt seriós i valent” davant un rival de tant de pes i és per això que se sentia satisfet amb el rendiment dels seus jugadors malgrat no haver aconseguit la victòria.