Aida Soriano Fiérrez

Al femení del Platges de Mataró se li escapa el triomf davant el líder

Després de controlar gairebé tot el matx, l'últim quart va privar les unionistes de fer-se amb la tercera victòria de la temporada

El sènior femení del Platges de Mataró va perdre a casa davant el líder de Copa Catalunya, el Valls, per 57-62. En el partit, disputat dissabte passat, dia 10, corresponent a la setena jornada del campionat, les de Joan González van manar durant bona part de l’enfrontament, però no van saber rematar la feina i el rival, que havia estat contra les cordes, no va desaprofitar els minuts de feblesa locals per capgirar la situació i acabar enduent-se la victòria. La bona notícia pel Platges de Mataró, malgrat la derrota encaixa, va ser que Carla Badia va jugar els seus primers minuts després de la lesió que va patir en la segona jornada de lliga i que l’ha tingut allunyada de les pistes fins dissabte passat.

En el primer quart del xoc contra el Valls, al minut de silenci inicial guardat en memòria de l’àvia de Carla Badia, li va seguir un joc per part de les locals que va permetre a les unionistes mantenir a ratlla el líder, tot superant-lo al marcador al termini del mateix període (14-10). Tot i l’estira-i-arronsa viscut sobre la pista, en el deu minuts següents, al descans, les locals van aconseguir arribar per davant, amb sis punts d’avantatge sobre les visitants (34-28). Cal destacar les actuacions de Cristina Navarro (14 punts) i Cristina Bruna (10 punts i 9 rebots defensius), que secundades per Roser Cuquet, Cèlia Garcia i Anna Sala van possibilitar que el Platges de Mataró tingués opcions de derrotar el Valls fins el final del matx. Perquè tot i que a la represa, les tarragonines van reaccionar i van arribar al definitiu i últim quart 44-45, les de Joan González van estar a res de poder donar la sorpresa. A tres minuts per la conclusió de l’encontre, un 52-55 deixava a les de la capital del Maresme a només tres punts de la tercera victòria de la temporada. Però un triple del Valls a falta d’un minut pel final deixava el triomf a set punts. Una diferència que les mataronines no van ser capaces de salvar i el Valls es va endur el partit per 57-62.

Joan González: “Ens falta un punt d’agressivitat en moments importants”
A la conclusió de l’enfrontament, el tècnic unionista, Joan González, donava la clau de la derrota: “Ens falta el punt d’agressivitat que tindrien que tenir les jugadores en moments importants, ens falta aquesta qualitat final”. A més, el míster es queixava de l’arbitratge “desigual” sofert sobretot durant l’últim quart. I és que Joan González assegurava: “Nosaltres necessitàvem un partit de recuperació que necessitàvem guanyar i aquest partit a casa era molt important, perquè ara hem d’anar a guanyar a fora”. “El que no pot ser és que tinguem un bagatge d’anotació tan pobre, i el rebot defensiu ens costa molt. Hem de seguir millorant”, afegia l’entrenador unionista.

Per tant, després de caure davant el primer classificat, el Platges de Mataró seguirà ocupant la zona baixa de la taula una jornada més. El proper compromís serà dissabte vinent, dia 17, a domicili del Sabadell, un equip que també presenta uns números semblants als de les unionistes.