Foto d'arxiu de l'Advisoria.

L'Advisoria ho intenta però fa figa i diu adéu a l'ascens

L'Advisoria Maresme nota el cansament de dos partits en 24 hores i l'UCAM Jairis se li escapa al segon quart

El somni de l’ascens a la màxima divisió estatal per a l’Advisoria Maresme s’ha fos aquest divendres al migdia, en el segon partit de la fase d’ascens, on les mataronines no han tingut prou esma per poder discutir-li el partit a l’UCAM Jairis de Múrcia. Dos partits de la màxima exigència física en menys de 24 hores han estat massa per unes jugadores que poden tornar de Leganés amb el cap ben alt pel bon paper mostrat.

Tots els anàlisis de la prèvia donaven a l’Advisoria com el més humil dels tres integrants del grup. Totes les teories van trontollar dijous en el partidàs vistós i ofensiu en el que les mataronines van plantar cara al Ferrol i avui s’han tornat a posar en qüestió 24 hores més tard, en un altre partit disputat i competit de fit a fit però amb un patró de joc ben diferent: a pocs punts, amb protagonisme de les defenses sobre els atacs i segurament amb massa desencert cara a cistella per a poder aspirar a donar la campanada. Ara Ferrol i Jairis es disputaran la plaça a la final en un partit decisiu demà dissabte, mentre l’Advisoria ja pot fer carretera cap a Mataró.

advisoria2

Una acció del partit

Del mal segon quart al no poder al tercer

L’Advisoria ha sortit amb ganes de governar el partit i ha gaudit dels primers avantatges tot i que en el segon quart se li han fos els ploms de cop. Del 10-10 del primer parcial s’ha passat a un 20-9 en el segon que ha obert un esvoranc que ha estat insalvable a partir d’aquí. El mal segon quart ha condemnat l’Advisoria, que no s’ha deixat anar i ho ha seguit intentant: bona mostra d’això és que s’ha imposat al tercer i quart quarts, però no ha pogut capgirar la situació.

Un altre moment clau ha estat quan amb pilota per retallar a menys de 7 punts els col·legiats han pitat a Arbizu una falta a atac ben rigorosa que ha desencadenat les queixes de Jordi Vizcaíno. A l’entrenador de l’Advisoria li han caigut dues tècniques i ha hagut de deixar la banqueta. Tres tècniques en dos partits pel tècnic, a Leganés.

Sense l’encert des de la línia de tres d’altres dies i amb les cames cansades, les mataronines han seguit remant fins al final però sense èxit. No ha pogut ser. Era difícil i ha resultat impossible. Però acabat el partit, Mireia Vila avisava des de la retransmissió de la Federació: “No ha pogut ser”, ha dit, per afegir com advertència “aquest any”.