Aida Soriano Fiérrez

A la Unió se li escapa la victòria davant l’Alcora

Malgrat el bon partit realitzat, els de Sobrín van caure per 66-58 i la derrota no els permet sortir del descens

La jornada número 22 de la Lliga EBA no va ser la definitiva per a la Unió. Els de Sobrín, dissabte passat, dia 17, jugaven contra l'Alcora, quart classificat, que lluita per les posicions d'ascens. Doncs bé, els unionistes, tot i jugar bé, no van poder aguantar una diferencia de nou punts a favor a falta de quatre minuts per a la conclusió del partit, i a falta de vint segons pel final i quan ambdós conjunts estaven empatats, l'Alcora va acabar enduent-se la victòria per 66-58. Amb aquesta derrota i la victòria de l'Almàssera davant el Palma Playa Park, els unionistes es situen a la cua de la classificació, en posició de descens, empatats a punts amb Almàssera i Palma Playa Park, amb cinc victòries tots tres equips.

En el partit de dissabte passat, el resultat al final del primer quart era de 12-12. I deu minuts més tard, la igualtat es va trencar afavorint en cinc punts el conjunt local (31-26). Però després del descans, els de Sobrín, van aconseguir un parcial de 12-22 que posava la Unió per davant al marcador. La bona actuació de l'ala-pivot unionista Adrià Fradera (17 punts, cinc rebots ofensius i cinc defensius), secundada per alguns dels seus companys, com Jordi Ventura (11 punts), Hesham Taman (10 punts) o Edgar San Epifanio (10 punts), va permetre l'equip de Sobrín arribar al definitiu i últim quart amb un resultat favorable de 43-48.

Així doncs, conscients de la importància d'una victòria, els unionistes van aconseguir arribar a agafar una distància al marcador de nou punts a falta de tan sols quatre minuts pel final del partit. Però la conversió de dos triples per part de l'Alcora va possibilitar que el rival retallés diferències i que, a falta de 20 segons pel final, el partit estigués empatat. Va ser llavors quan una falta de tres assenyalada pels àrbitres i convertida pels rivals deixava la victòria a tres punts. Jordi Ventura va intentar la gesta, però finalment no ho va poder aconseguir, en gran mesura per ser objecte de falta, la qual els col•legiats no van veure. Tot i que instants després sí sancionarien una antiesportiva i una tècnica en contra dels interessos del conjunt mataroní, que d'aquesta manera deia adéu a la possibilitat de vèncer i trencar una ratxa de deu derrotes consecutives. Així doncs, amb la derrota davant l'Alcora per 66-58, els de Sobrín comparteixen l'últim lloc de la classificació amb Almàssera i Palma Playa Park, amb cinc victòries i disset derrotes.

En finalitzar el partit, Tito Sobrín declarava: “L'equip ha defensat molt bé, ha estat fort mentalment i tot i així hem perdut. Ens hem d'oblidar dels àrbitres, però l'Alcora està jugant per les posicions d'ascens i evidentment a la seva pista sabíem que el què hi havia en aquest aspecte. Però és una pena que la victòria se t'escapi en els últims 20 segons”. En quant a la situació de l'equip a la classificació, l'entrenador es mostrava optimista: “Que l'Almàssera hagi guanyat el Palma Playa Park és el millor que ens podia haver passat, perquè així el Palma no es distancia i amb una victòria nosaltres sortiríem de posicions de descens”.

A falta de quatre jornades pel final de la competició regular, la Unió necessita una victòria per sortir del descens, i com abans millor. Diumenge vinent, a les 12:30h, al Palau Josep Mora, tindrà una nova oportunitat davant l'Alaior, equip de la zona mitja de la taula.