L'objectiu dels 80.000 euros és que no hi hagi abandonament de la pràctica esportiva. Foto: R. Gallofré
L'objectiu dels 80.000 euros és que no hi hagi abandonament de la pràctica esportiva. Foto: R. Gallofré

80.000 euros d'ajudes a clubs esportius i famílies de Mataró

La Taula de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró aprova ajudes al pagament de quotes i una subvenció que estalviï el preu públic de les instal·lacions municipals que utilitzen per valor de 80.000 euros

Davant l’afectació que tots aquests mesos de pandèmia, restriccions i aturades han suposat per clubs i entitats esportives de Mataró, la Taula de Reconstrucció Econòmica i Social de l’Ajuntament ha concedit 80.000 euros per garantir que puguin continuar amb la seva activitat. Aquests ajuts són per a conceptes com fer front a quotes de familiars afectats, pel tancament forçat durant tres mesos i per als preus públics de l’ús de les instal·lacions esportives municipals.

“Sabem que arrel de la pandèmia, moltes famílies mataronines estan en situació d’atur, ERTOs o dificultats i això podia condicionar que molts infants o joves deixessin la pràctica esportiva. Havíem d’actuar perquè no abadonessin aquesta pràctica i ho fem fet”, explica Bea Delgado, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró.

L’àmbit esportiu és un dels pilars bàsics de la salut i la projecció de ciutat que va haver de tancar les seves portes durant tres mesos. En concret el que s’ha aprovat són tres línies d’ajuts econòmics, per a famílies d’esportistes i també per a clubs i entitats per tal de mirar que el cop sigui el menor possible. 

Bea Delgado: "Prioritzem que es pugui mantenir l’activitat esportiva”

Bea Delgado és la regidora d'esports

“Hem d’actuar perquè no s’abandoni la pràctica esportiva” diu la regidora Delgado

La regidora explica que “el moment és preocupant i cal mantenir el contacte i el vincle entre entitats i actors. L’esport de Mataró és amateur i farà falta musculatura per tant el que toca és fer el màxim possible, mantenir el contacte, coordinar-nos amb les entitats i poder mantenir l’activitat. Tenim altres àmbits com l’esport escolar amb el que hem de seguir treballant, perquè la situació actual pot desincentivar una pràctica que ens interessa i que necessitem”. 

En aquesta línia, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha destinat 79.667,39 € als següents conceptes:

  • 39.700 € per a 19 sol·licituds de 19 clubs de la ciutat per fer front a 85 places d’esportistes.   
     
  • 8.100 € per una addenda als convenis de subvenció de nominatives per gestió de camps amb un increment de diners proporcional als 3 mesos de tancament i sense activitat per a 9 entitats. 
     
  • 31.867,39 € per a subvencions nominatives per a 38 entitats que fan ús de les instal·lacions esportives municipals per compensar els preus públics aprovats i no cobrats.

Subvencions regulars 2020

A banda d’aquests ajuts extraordinaris per la Covid-19, l’Ajuntament ha concedit 334.644,19 € en les convocatòries ordinàries de promoció de l’esport, per activitats extraordinàries, per gestió de les instal·lacions esportives i per promoció de l’esport extraescolar. Durant el 2020, l’Ajuntament de Mataró ha destinat, entre ajuts extraordinaris i els regulars, 414.311,58 € a entitats, clubs i associacions esportives de la ciutat.

Bea Delgado explica que “l’activitat esportiva, poder-la mantenir i perdre el mínim de practicants per a tots els clubs és una prioritat. Per això hem mantingut l’import pressupostat per les subvencions i ajudes als clubs del 2020 i es mantindran el 2021”. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive