Foto d'arxiu del CH Mataró. Foto: R.Gallofré
Foto d'arxiu del CH Mataró. Foto: R.Gallofré

2020: Bona collita esportiva a Mataró tot i la gran aturada

El 2020 serà recordat com l’any de la primera lliga pel CN Mataró i pel retorn del CH Mataró a l’Ok Lliga

Fer balanç del 2020 mataroní des d’un punt de vista esportiu és un exercici de contrast absolut, entre bones notícies i el gran forat negre de l’aturada competitiva que van suposar els mesos de confinament. Pràcticament cap competició de les que van quedar congelades amb l’inici de l’estat d’alarma aquell divendres 13 de març es va poder reprendre. Tan sols el primer equip masculí del Futsal Mataró va reenganxar-se a la lliga just a l’estiu, disputant el play-off d’ascens a la Segona Divisió estatal, però tota la resta van veure com de la mateixa manera que es cridava l’alto a tota l’activitat no essencial, esportistes, clubs i afició es quedaven sense allò que els uneix.

No es pot partir de cap altra gran notícia que d’aquesta aturada general de tot l’esport durant més de tres mesos a l’hora de fer l’anuari mataroní de l’esport local. Però també i per estrany que sigui el 2020 ha estat un any amb una molt bona collita d’èxits de diferents equips mataronina. El fet que cada competició i federació hagués de resoldre el què fer amb el seu propi sistema davant la impossibilitat d’acabar les lligues es pot dir que va acabar per jugar a favor d’uns equips mataronins que, per altra banda, potser veuran com un asterisc d’excepció (l’associat al virus) enterboleix per a la posteritat allò que es van guanyar al camp. Qui vulgui dir-ne triomfs de despatx o administratius ho fa envà.

Una altra variable important és la salut dels propis clubs i entitats esportives de la ciutat, amb tantS mesos d’instal·lacions tancades, protocols, limitacions, plans a, plans b i pèrdues econòmiques. Un autèntic tragí el el 2020.

Cinc fites esportives serveixen per resumir el 2020 esportiu 

waterpolo femení

waterpolo femení

La primera lliga del CN Mataró

Sota la batuta de Marina Zablith i responent a l’aposta decidida feta pel primer equip femení, el waterpolo mataroní aconseguia la primera lliga en adjudicar-se la Divisió d’Honor Femenina, trencant així el monòleg hegemònic del Sabadell els darrers anys. El fitxatge d’Anni Espar, possiblement la millor jugadora d’Europa, va donar a l’equip el plus competitiu per ser les millors de la lliga. Un premi a l’aposta dels darrers anys.

El CH Mataró torna a l’OK Lliga

Després de sis temporades barallant-se a la divisió de plata, el gran paper fet pel primer equip masculí del CH Mataró durant tota la primera volta li va valer l’ascens quan la Federació va haver de resoldre com quedaven les categories estatals d’hoquei patins. Un premi anhelat per una entitat històrica de l’hoquei català que ha comportat tornar a la millor lliga del món on les victòries s’estan fent pregar massa.

Un dels múltiples derbis que hi ha hagut als darrers anys. Foto: R.Gallofré

Un dels múltiples derbis que hi ha hagut als darrers anys. Foto: R.Gallofré

UEM i Boet doblen la seva rivalitat

La dualitat amb la que es viu el bàsquet a la ciutat entre la Unió Esportiva i el Boet Maresme s’ha elevat al quadrat de resultes de la modificació de lligues decretada per la Federació. Els dos equips masculins segueixen competint a EBA (tot i que en grups diferents) però la trajectòria en paral·lel s’ha ampliat als primers equips femenins. Tots dos són a Lliga Femenina 2, compartint grup, després de l’ascens bonificat de les grogues.

El Futsal, cada cop més a prop de dalt

El Futsal Aliança segueix aplicant pas a pas el pla esportiu que vol tenir als dos primers equips a la Segona Divisió estatal. 2020 ha vist la permanència sense angúnies del primer equip femení, que ja hi és i també el play-off per pujar-hi del primer equip masculí, que al juliol es va quedar a una passa de poder fer el canvi d’escala. L’objectiu es renova per una nova temporada de creixement per a l’entitat vermella.

L'escola de ciclisme al Velòdrom mataroní. Foto: Esport Ciclista Mataró

L'escola de ciclisme al Velòdrom mataroní. Foto: Esport Ciclista Mataró

Nova pista poliesportiva i Velòdrom renovat

Més enllà dels clubs i esportistes locals, 2020 també ha comportat dues notícies molt esperades en matèria d’equipaments esportius per a la ciutat. Tot i que de moment no s’ha pogut ni inaugurar ni pot acollir totes les entitats i iniciatives que se n’han de beneficiar, la pista poliesportiva coberta de Cerdanyola ja és un fet. A més, a l’estiu, s’estrenava la renovació del Velòdrom. El de tota la vida però amb tot un rentat de cara.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive