Eloi Aymerich

Espetec final de Sant Domingo i Garrinada 2003

Música de qualitat i molta marxa van ser les darreres consignes de la Festa de Sant Domingo 2003. Tant la pròpia Festa Major, com la Fira de Ceràmica, com la Garrinada tanquen amb un balanç positiu.

L'espetec final
El passat dimecres 6 d'agost es va cloure la Festa Major de Sant Domingo, que inclou la Garrinada i la Fira de Ceràmica i Terrissa. La maresmenca orquestra Girasol va ser l'encarregada de cloure les festes amb molta canya i ritme. Quatre centenars d'incondicionals omplien la plaça en un típic (però alhora magnífic) ball de festa major.
Per la seva banda, La Garrinada, encara amb la ressaca de l'excel·lent contundència crossover i hardcore dels Inadaptats, que el dia abans havien fet cantar consignes força dures contra el sistema, la situació nacional o la manipulació dels mitjans de comunicació [fotografia de l'actuació del conjunt a la secció " Informació"], també va acabar. El festival organitzat per part dels joves de la vil·la s'acomiadava amb tres plats força suggerents; la delicadesa de la bosa-nova d'Aquarela do Brasil i l'heterogènia de Gatzara, un nou grup d'Argentona i Dosrius que té regust als antics argentonins Insurrectes, banda d'ska i reggaedesapareguts fa uns quatre anys. Els surenys Ea!, provinents de Cadis, van ser els últims a actuar, davant un pati del Bernat de Riudemeia ple de gent, que va cantar i ballar les cançons de flamenc-fusió que el conjunt andalús va portar a Argentona.
Sens dubte, però, l'anècdota de la nit va ser la presència de Beth, la famosa cantant de Súria i exparticipant d'Operación Triunfo. La jove va aixecar força expectació entre la gent, jove i no tant jove, i va acabar per recloure's amb els seus amics a una part tranquila del complex de la Garrinada. Potser l'audiència d'aquesta iniciativa de joves del poble no serà milionària, ni cap dels grups que actuàven anirien a Eurovisió, però l'empenta, la programació i les ganes estan consolidant la Garrinada com un dels festivals comarcals de referència de la comarca durant l'agost.

El balanç final
El moment del comiat de la Festa Major d'enguany també obliga a fer un balanç d'aquests dies. La Festa ha estat envoltada per una onada de calor però també per una gran afluència de públic en totes les activitats, especialment Les Havaneres, els balls a la Plaça Nova, la Fira de Ceràmica o la Garrinada. "Potser de cara a properes edicions es poden millorar els serveis d'informació als visitants i intentar trobar noves ubicacions per a les activitats" comentava un membre de l'organització de la Festa.
El que és clar és que la Festa Major de Sant Domènec (com ara s'anomena oficialment, deixant de banda el popular "domingo") és un referent comarcal pel que fa a esdeveniments populars i festius, un referent de nivell nacional pel que fa referència a la Garrinada i un referent de nivell internacional pel que es refereix a la Fira de Ceràmica i Terrissa, que guanya any rere any qualitat i projecció.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive