Un instant de la reunió a les instal·lacions de la fàbrica de Can Fàbregas i Caralt
Un instant de la reunió a les instal·lacions de la fàbrica de Can Fàbregas i Caralt

Albert. R. Dot

Es posa en marxa la plataforma ciutadana ‘Salvem Can Fàbregas i Caralt'

Una roda de premsa, recollides de firmes i activitats públiques als carrers de la ciutat seran alguns dels moviments de la plataforma

Unes quaranta persones es van reunir dilluns 22 a les instal·lacions de la fàbrica de Can Fàbregas i Caralt per posar en marxa una plataforma ciutadana sota el lema ‘Salvem Can Fàbregas'. La trobada havia estat convocada de manera espontània via correu electrònic i pretenia agafar com a model de protesta el moviment que va aconseguir salvar la Llar Cabanellas.

La trobada, que va tenir lloc a 2/4 de 9 del vespre a la mateixa fàbrica del carrer Biada, va servir per posar en comú els diferents punts de vista dels participants a la reunió. Malgrat les ganes de fer coses, les diferents opinions no van ajudar a arribar a un consens fins una hora més tard. Entre els assistents, hi havia representants dels afectats directes de l'enderrocament de les vivendes, membres de la plataforma ‘Salvem Cabanellas', veïns de la zona o de Mataró en general de totes les edats. Alguns dels participants van ajudar a aclarir dubtes aportant dades històriques, arquitectòniques o judicials que podien ser d'ajuda per reclamar la necessitat de conservar l'edifici. Entre aquestes dades, per exemple, van sortir a la llum algunes irregularitats en el model d'edifici que proposa El Corte Inglés, el descobriment que Can Fàbregas ja era una fàbrica farinera important de la ciutat al segle XIX o els dubtes de com podria la ciutat absorbir la gran quantitat de cotxes i transport de mercaderies a la zona que suposaria l'arribada d'un centre comercial a l'eixample de la ciutat.

Després de molta informació i d'escoltar la majoria de punts de vista, es van repartir tasques entre alguns dels assistents. La redacció d'un manifest amb la voluntat i els objectius de la plataforma ciutadana, un informe sobre la importància històrica de la fàbrica a la ciutat, la recopilació dels projectes aprovats que van ser modificats per poder enderrocar la fàbrica i, fins i tot, un weblog per tenir presència a Internet, entre altres feines inicials que aniran acompanyades més endavant per recollides de firmes i actes públics. La plataforma, que espera comptar amb la participació d'entitats com la FAVM o el MEM, es tornarà a reunir el proper dilluns per posar en comú la feina feta, preparar activitats públiques a la fàbrica i als carrers de Mataró i presentar-se davant dels mitjans en roda de premsa oficial.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive