J.Salicrú

En Pellofa XXVI serà una dona

Es suprimeix el concert de Dijous Llarder i guanya força la nit del divendres

El Comitè de Crisis de Carnestoltes (CCC), que es va presentar al públic l'any passat, prossegueix amb la seva voluntat de recuperar la festa per al poble i d'aixecar el vol d'aquesta festa a la ciutat. Enguany, la principal novetat de la festa és que en Pellofa XXVI, el rei del Carnaval, serà una dona, la identitat de la qual no han volgut revelar avui els dos membres del CCC que han presentat el programa d'actes aquest vespre a l'Arcàdia: "És el que toca", han afirmat enigmàticament, potser en referència a una futura princesa.

En aquesta ocasió la festa es titula Ferum de les CULtures, reivindicant d'aquesta manera el paper de germana pobra que la cultura juga en la nostra societat, segons han explicat els dos membres del CCC. En el cartell, obra de l'argentoní Jordi López Vila, es poden veure cinc culs caracteritzats com personatges de diferents nacionalitats.

Els actes segueixen la tònica de l'any passat, encara que amb algunes modificacions. El dia 19, Dijous Llarder, per exemple, se suprimeix el concert que el 2003 es va fer a la plaça de la Peixateria i l'endemà divendres el rei Pellofa pujarà des de la plaça Santa Anna fins a La Riera, en comptes de baixar des de la plaça dels Bous, com es va fer l'any passat, per culpa de les obres que es fan al tram superior de La Riera. Així mateix, la Rua de Carnestoltes sortirà de davant del Teatre Monumental i baixarà pel carrer del Parc, el Caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, La Riera i plaça de l'Ajuntament.

El divendres, el dia del pregó, és el dia que guanya més força amb l'ampliació de les activitats destinades al foc, amb el Foll-amb-foc, que es farà en acabar el pregó passant pel carrer de Sant Josep i la muralla de Sant Llorenç per anar a parar a una plaça de Santa Anna on hi haurà l'orgia de foc.

Els actes, com no podia ser d'altra manera es tancaran amb la segura mort d'en Pellofa -o na Pellofa, més aviat- el Dimecres de Cendra.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive