josep lluis marti

Josep Luís Martí

Director tècnic de Gremi d'Hostaleria i Turisme

Emprenedoria i serveis turístics al Maresme

El Maresme és una comarca turística i en el futur ho serà més. A les dades positives de l'evolució del turisme en els tres darrers anys, al Maresme s'hi ha d'afegir la possibilitat de desenvolupament d'un nou espai al Baix Maresme, amb moltes possibilitats de creixement i amb unes característiques complementàries a les de la zona de l'Alt Maresme.

Com ja sabeu l'Alt Maresme és una zona turística consolidada en turisme familiar, vacacional i també en turisme esportiu. A això cal afegir-hi una aposta per la qualitat per part dels empresaris de la zona, que any darrera any se superen en la seva oferta de serveis, que es pot visualitzar amb el creixement del número d' empreses Sicted (“Sistema integral de calidad turística en destino” de la Secretaría General de Turismo de l'Estat espanyol), que són aquelles certificades per aquest sistema de qualitat.

Al Baix Maresme el model serà no estacional i de petites i mitjanes empreses familiars, segurament menys vinculades a grans grups hotelers i amb una contractació cada vegada més directe a través de la xarxa. Per tant estem parlant d'un espai amb possibilitats, ubicat entre l'Alt Maresme i la ciutat de Barcelona, ambdues zones amb una gran capacitat d'allotjament, i d'altra banda amb el Vallès Oriental a tocar, comarca amb tres recursos turístics potents entre d'altres, com són: el circuit de Catalunya, el Montseny i La Roca Village. Per part nostra, podem comptar amb dos productes estrella: el sol i platja i la gastronomia, a banda d'altres productes complementaris com la cultura, les activitats nàutiques o el comerç.

Tot això planteja un repte important a la nostra societat, que és com donar serveis de qualitat i de forma creixent a una demanda turística que cada cop estarà més interessada en aquells aspectes culturals, vivencials i socials del nostre territori, independentment de la població on pernoctin en la seva estada. Aquest repte hauria d'anar acompanyat d'una aposta empresarial a nivell de prestació de serveis de tipus receptiu, i és aquí on s'obre la possibilitat d'estudiar el mercat per part de possibles emprenedors i futurs empresaris que vulguin desenvolupar el seu projecte professional en el sector del turisme.

Des del Servei d'Emprenedoria del Consell comarcal del Maresme i també des del Consorci de Promoció Turística, estem oberts a donar assessorament i recolzament a tothom que tingui un projecte empresarial vinculat als serveis turístics, en benefici de la nostra comarca i evidentment de la mateixa persona emprenedora.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive