Els espectacles de foc tenen una gran presència als carrers de Mataró, dins del calendari festiu de la ciutat. Però per Sant Jordi prenen una rellevància especial. La Fogonada s’ha consolidat com un dels millors actes de la Diada pel seu caràcter únic, diferent a la resta. Enguany, aquest acte capitalitzat pel Drac i les Diablesses, tampoc faltarà a la cita quan la nit caigui sobre les parades de llibres i roses.
L’espectacular cercavila, dedicada a representar la llegenda de Sant Jordi, es deixarà ben pocs racons del casc antic. Sortirà des de la plaça de Santa Anna i s’endinsarà pel carrer Barcelona fins a la plaça Xica i la plaça Gran, on es realitzarà el primer voltafoc. Es tracta del moviment característic de la Fogonada, enceses mentre els participants corren donant voltes en sentit contrari a les agulles del rellotge. La segona tindrà lloc a la plaça de Santa Maria i la tercera al final del recorregut, a la plaça de l’Ajuntament. Serà en aquest últim tram on es realitzarà la darrera fogonada i la tradicional representació del combat entre el cavaller i el boc.
Malgrat el seu concepte d’espectacle, la Fogonada no deixa de ser un correfoc, així que tots els participants han de fer cas a les habituals recomanacions respecte a l’actitud i l’equipament necessari. Com que enguany l’acte cau en divendres, la nit pot allargar-se més del normal. Per això el fi de festa comptarà amb l’actuació del grup de Vilassar de Dalt Safreig, que empelten la música tradicional amb nous ritmes, textures i timbres.
Divendres, dia 23. A 3/4 de 10 de la nit des de La Riera amb el C/ Barcelona
-
Comentaris