L’Associació de Veïns del barri dels Molins es va endur el premi a la millor comparsa en la Rua de Carnestoltes celebrada dissabte passat a Mataró. L’espectacularitat d’aquesta comparsa, formada per més de 150 integrants que reproduïen l’edat mitjana i els seus personatges més característics, va ser clau en la decisió del jurat. La colla gegantera de l'escola Mare de Déu de Lourdes es va endur el premi al gegant més ben disfressat, sota el títol “Cleopatra Reina d’Egipte” i l’Agrupament Escolta Arrels va guanyar el guardó a la millor comparsa satírica, anomenada “No es eso”. Malgrat el fred i l’amenaça de pluja, el públic va respondre a la Rua, que en aquesta edició va doblar el seu recorregut, partint de la plaça Alexander Fleming i finalitzant al Parc, on es van lliurar els premis, tots ells dotats amb 450 euros.
L’AV dels Molins s’ha endut set premis en les nou darreres edicions de la Rua en què han pres part. Amb l’absència dels veïns de Via Europa, guanyadors l’any passat, eren un dels grans favorits i van complir amb les expectatives. “És una alegria per tota la gent que hi porta mesos treballant”, explica Encarna Sànchez, membre de la comparsa. “Els Molins a l’Edat Mitjana” ha suposat una feinada de mesos, que es va iniciar l’octubre passat amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i l’esplai i la batukada del barri. “Si sumes les hores que hi hem dedicat, en surten moltíssimes”, destaca Sànchez. El resultat: una gran comparsa formada per reis i reines amb la seva cort, nobles, cavallers, artesans i bufons.
Un bon Pregó
L’ampliació del recorregut de la Rua és un dels fets més destacats d’aquest Carnestoltes. L’altra gran novetat es va viure divendres a la nit, en el Pregó d’en Pellofa. L’acte va resultar molt més lluït i participat que en anteriors edicions, fruit del treball realitzat per la Comissió de Carnestoltes amb el director teatral Miquel Crespi. L’humor gruixut d’altres anys va donar pas a un espectacle més propi de les arts escèniques, elaborat i alhora idoni per a un públic més familiar. L’arribada d’en Pellofa XXXII va estar precedida per una comparsa protagonitzada per la Momerota, els Botargues, un grup de batukada i l’Agrupació Musical del Maresme, que van sortir de diferents punts del centre i es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament, on es van concentrar centenars de persones. El Rei dels Poca-Soltes va aparèixer per sorpresa en una plataforma mòbil i
amb un elevador incorporat, ubicada al centre de la plaça. Llençant bitllets al públic i cridant “estic forrat!”, es va anar acostant fins al balcó de l’Ajuntament, on l’esperava el regidor de Cultura, Sergi Penedès.
El discurs d’en Pellofa també va ser més suau que l’any passat, amb en Pellofa combinant recitat i cançons. Va iniciar el discurs amb un “moltes gràcies, Sant Climent”, en referència al poble fictici de La Riera, sèrie que va aparèixer força vegades en el discurs. “Però qui necessita ficció quan el culebró és la realitat”, va dir. Per sortir de la crisi, va proposar construir “una autopista a La Riera, una rotonda a la creu del Terme i fer passar l’AVE pel Camí de la Geganta”. Amb tot el públic fent el gest de comiat amb els braços, en Pellofa va dir adéu al Cruïlla de Cultures, i també va fer referència a la imputació de l’alcalde per l’afer Can Fàbregas. “Però si a Mataró no hi ha corrupció!”, va dir, acompanyat per un “noooo!” irònic del públic.
Penedès va lliurar a en Pellofa una enorme clau de la ciutat, que el converteix en “alcalde” fins el Dimecres de Cendra. Posteriorment, va començar la festa amb els concerts de Momen V-XV i de Rumbalbar, a la mateixa plaça de l’Ajuntament.
La comparsa guanyadora
Comentaris