Antonio Rodríguez

Antonio Rodríguez Avellaneda

Jubilat i activista social

Els pensionistes tornen a la càrrega

Després del merescut descans de les vacances, els pensionistes de Mataró hem reiniciat les nostres mobilitzacions. El passat dijous 6 de setembre un grup de pensionistes i alguns simpatitzants més ens vam concentrar a la Riera, davant de l'Ajuntament de Mataró. Hi vam llegir diversos escrits que exposaven amb claredat la necessitat de continuar lluitant per exigir al govern, no només la garantia del poder adquisitiu de les pensions, sinó també la devolució de tot el que ens han robat des del començament de la crisi. Es va insistir molt en la necessitat d'incrementar la mobilització procurant que a les concentracions hi acudeixi molta més gent. De fet, el normal seria que tots els afectats per les retallades i que pateixen les conseqüències de l'alça dels preus s'incorporessin a la lluita. Si només ens mobilitzem una minoria mai vencerem, però si ho fem tots els perjudicats per les polítiques dels banquers, de les empreses energètiques que controlen els combustibles fòssils, podrem guanyar totes les batalles que ens proposem. Ells són molt forts, ningú no pot ignorar-ho, però nosaltres som molts més, i si ens organitzem i ens unim tots per sobre de qualsevol sigla, ningú no ens podrà vèncer.

A la concentració de Mataró es va denunciar que el poc que havíem aconseguit amb les mobilitzacions dels darrers mesos s'havia evaporat a causa dels increments del preu dels combustibles i amb la pujada dels rebuts de la llum. Les diferents intervencions que van tenir lloc en el transcurs de la concentració van posar l'accent en la necessitat que cada dia s'incorpori més gent a les mobilitzacions: els treballadors que encara romanen en actiu, així com els estudiants, haurien de prendre consciència i fer un pas endavant, perquè el que reclamem ara els pensionistes i jubilats és per al dia de demà, i per tant, per a ells. Si les nostres mobilitzacions ajuden a la presa de consciència de les persones que fins ara romanen al marge, podrem sentir-nos satisfets. Això és almenys el que pensem els integrants del grup que vam ser elegits representants de la Marea Pensionista de Mataró en l'assemblea que vam celebrar a Les Esmandies el passat mes de gener.

La defensa de les pensions i del seu poder adquisitiu és una tasca que hauria de fer seva el conjunt de la societat, almenys totes aquelles persones que depenen d'un salari. Perquè la pensió no es defensa des del sofà de casa!

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive