Escena final d'Els Pastorets. Foto: R. G.
Escena final d'Els Pastorets. Foto: R. G.

Els Pastorets alcen el teló del Nadal mataroní

Marc Molina s’encarrega per segon any de la direcció del muntatge que té més d’un segle de vida i que és patrimoni cultural de la ciutat

El Nadal a Mataró significa Pastorets. Una obra centenària (va complir el segle de vida l’any 2016) i Patrimoni Cultural de la Ciutat des de fa gairebé 40 anys. Que aixeca el teló ininterrompudament quan és a punt d’acabar l’any, i que per a moltes famílies de la ciutat és un ritual indissociable per aquestes festes. Una obra que és sempre la mateixa i que alhora evoluciona, que es manté arrelada en la tradició però que sap introduir novetats perquè el públic mai se’n cansi. Un espectacle musical de gran format que fa oblidar completament que sigui el producte del teatre amateur, ja que Sala Cabanyes, la secció teatral del Centre Catòlic, posa tota la carn a la graella perquè sigui el més espectacular possible. Orquestra i cants en directe, balls, canvis d’escenografia, desenes d’actors, tota mena d’efectes especials... Un autèntic espectacle, que implica més de 400 persones que hi col·laboren de forma purament altruista, per simple amor a Els Pastorets. 

director

Un d’ells és Marc Molina, el director, que entoma el repte per segon any consecutiu, seguint la tradició de l’obra de canviar-ne la direcció cada dos o tres anys. Molina (Mataró, 1982) té una llarga experiència com a director, productor i actor teatral. A Els Pastorets de Mataró, Molina hi ha participat fent gairebé tots els papers de l’auca, des de follet del pròleg fins a Mataties, passant per pastor sense text o ajudant de direcció. -2- Molina compta amb el mateix equip de direcció de l’any passat, que va aportar una mirada nova a l’espectacle. Jordi Lluch continua dirigint l’orquestra de 16 músics que interpreta en directe la partitura escrita pels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i mossèn Miquel Ferrer. Per la seva banda, Maria Garriga repeteix com a responsable de les coreografies de l’obra.

Dels Pastorets de Mataró, basats en el text “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies, se’n faran deu representacions fins al diumenge 3 de febrer. Una nova oportunitat per gaudir d’el món de fantasia del pròleg, la lluita entre Satanàs i Sant Miquel, el Ball de les Pedretes o la història del Naixement de Jesús. Un espectacle idoni per veure amb tota la família, ja que uneix l’emoció de les escenes dramàtiques, les sorpreses d’aparicions i transformacions sobtades, l’espectacularitat de l’escenografia i la bellesa de les melodies musicals. Els Pastorets són una part fonamental en la tradició nadalenca catalana, present a desenes de municipis. Però com els de Mataró, pocs n’hi ha. 

Abonament per a tres obres 

En aquesta temporada, la Sala Cabanyes ofereix la possibilitat d’adquirir un abonament per a tres dels muntatges que s’hi representaran: Els Pastorets, Billy Elliot i Robin Hood. Per un import de 43 euros, els espectadors poden comprar un pack amb les localitats per a totes tres obres, la qual cosa els suposarà un descompte del 15% respecte al preu de comprar-les per separat. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive