Una imatge de GRIM GRIM o la Blancallops i els set porquets
Una imatge de GRIM GRIM o la Blancallops i els set porquets

Quique de Benito / Report Maresme

Els contes populars es confonen a Argentona amb La Pera Llimonera

La companyia presenta GRIM GRIM o la Blancallops i els set porquets, un muntatge de la Xarxa

Després de més d’un miler de representacions arreu, la companyia La Pera Llimonera presenta GRIM, GRIM o La Blancallops i els set porquets, un muntatge de La Xarxa que s’escenificarà a Argentona, en el marc de la festa major d’hivern del municipi maresmenc.

A partir del conte de La Blancaneus, un dels clàssics entre els clàssics dels germans Grimm, i mitjançant la improvisació i el joc de paraules, els comediants de la companyia acaben amb una divertida i embolicada escenificació d’un altre clàssic: “Els tres porquets”... O potser no? En tot cas ens conviden a esbrinar-ho. La funció és a punt de començar i entre cortines, quan encara no s’han fet els darrers avisos perquè els espectadors ocupin la seva butaca, els dos actors comencen a discutir-se perquè no tenen clar quin espectacle oferiran al públic que ja és a la sala.

Quina és la història?
El debat continua mentre es maquillen i es vesteixen, deixant ben clar, just abans de començar, que la història que representaran és La Blancaneus i els Tres porquets. No. “Els Tres Nans i el Llop”? No, “Els Set Llops i la Blancaporcs”? No, no, no, “La Blancallops i els Set Porquets”... Comença la funció i els protagonistes escenifiquen, amb força dificultats, el primer dels dos contes, introduint-nos primer en el text (amb una gran descripció del país i l’època en què s’esdevé) per passar després a la posada en escena, interpretant entre els dos tots els personatges. Però davant la insistència constant i persistent de l’actor que vol fer de llop i de tots els entrebancs que ha anat posant des d’un principi, quan són més enllà de la meitat de l’argument, el seu company, cansat d’anar reconduint la representació, cedirà i li deixarà que representi tot sol el conte dels porquets.

Si tot seguís la seva lògica, finalitzaria així aquest espectacle començat amb un conte i acabat amb un altre. Però, “com ja sabeu —explica la companyia—, la nostra lògica no és gens lògica perquè moltes vegades si s’ha de dir una cosa n’expliquem una altra. Així doncs, no us podem dir del cert com acaba aquest bonic i divertit espectacle”.

Arribar a tots els públics
La Pera Llimonera, a partir del joc teatral dels joglars, clowns i bufons, i utilitzant la improvisació com a base per a la creació, ha anat consolidant un estil propi, on els textos –directes, plens de jocs de paraules, complementats pel gest i la imatge– són les claus per arribar a tots els públics. Espectacles carregats d’humor oberts a espectadors de totes les edats. L’objectiu de La Pera Llimonera és acostar el teatre als nens i nenes de les escoles participant en nombroses campanyes escolars. Segons explica la mateixa companyia, els seus espectacles exigeixen un grau de participació del públic molt simple: la imaginació.

Diumenge, dia 13. A 2/4 de 6 de la tarda al Centre Parroquial.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive