Tres de les fotografíes que surten al calendari
Tres de les fotografíes que surten al calendari

V. B.

Els Capgrossos posen nus per a un calendari

El calendari ‘Gamma extra 2008' servirà per finançar el rocòdrom del nou local dels castellers i se'n editaran 1000 exemplars

La moda de realitzar calendaris de nus també ha arribat a la colla castellera Capgrossos. Vuit membres de la colla, quatre nois i quatre noies que acostumen a formar part del tronc del castell, han posat totalment despullats davant la càmera del premiat fotògraf mataroní Janusz Szpakowski. El resultat és el calendari Gamma Extra 2008, del qual se’n editaran 1.000 exemplars, i que servirà per finançar un rocòdrom pel nou local de la colla que s’està habilitant a l’Escorxador.

Una de les protagonistes del calendari, Roser Herreros, explica que es van decidir a fer el calendari durant la seva visita a Mallorca, el mes d’octubre passat. “Ens vam dir, per què no fem un calendari eròtic?”. I, dit i fet, al tornar a Mataró van parlar-ho amb Szpakowski, també membre de la colla, que es va avenir a fer la sessió fotogràfica gratuïtament. Els vuit castellers van passar quatre hores al taller del fotògraf. “Mai ningú havia fet res similar, així que al principi estàvem una mica tallats, però al final ens ho vam passar molt bé”, apunta Herreros. La castellera es mostra esperançada en vendre fàcilment els 1.000 exemplars. “Entre els membres de la colla segur que funciona, i altres colles de Catalunya ja ens han demanat calendaris”, afirma.

Com si fossin professionals
Szpakowski, l’autor del calendari, ha explicat que la idea era “millorar” altres exemples de calendaris de nus castellers. I és que la idea no és nova en el món casteller: els Minyons de Terrassa ja van causar rebombori amb un calendari eròtic, i l’any 2004 ja es va editar un calendari de nus amb 33 castellers d’arreu de Catalunya. Szpakowski ha explicat que “mai havia realitzat res a aquesta escala, amb vuit cossos nus a l’estudi”. Bona part de les 12 fotografies que conformen el calendari estan directament relacionades amb els castells, jugant amb diferents construccions, amb les formes dels cossos i amb elements com les faixes o els mocadors. L’autor explica que la sorpresa més gran que s’ha endut és “la professionalitat i l’entrega” dels vuit castellers. “Ha estat un encant treballar amb ells, haurien de ser un exemple fins i tot per a alguns models professionals”.

El calendari costa 10 euros i de moment es pot adquirir a través del mail gammaextra2008@capgrossos.com, o bé posant-se directament en contacte amb els protagonistes de les fotografies. Properament s’habilitaran diversos punts de venda a la ciutat per adquirir-lo.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive