Un detall de l’actuació de la colla castellera.
Un detall de l’actuació de la colla castellera.

J. S.

Els Capgrossos obren els actes del deu anys amb una mostra a l’Ateneu

L'estructura de l'exposició gira al voltant d'una projecció emesa a l'interior d'un espai circular

La colla castellera local, els Capgrossos de Mataró, celebren enguany els deu primers anys d'història –curta però molt intensa– i a partir de divendres, dia 19, i fins al 25 de juny en fan un repàs visual en una mostra commemorativa a l'Ateneu Caixa Laietana.

L'estructura de l'exposició gira al voltant d'una projecció emesa a l'interior d'un espai circular tancat de nou metres d'amplada i sis d'alçada, en el qual es projecta el muntatge d'un castell. El visitant pot veure les imatges des del segon pis i sentir com si realment estigués assistint a la construcció d'un castell.

El rodatge s'ha efectuat amb dues càmeres autònomes i una altra càmera situada a la part superior del castell, subjectada per una grua per captar els plans zenitals. La realització, que també se serveix de les imatges captades per diverses càmeres fotogràfiques, és obra de Jordi Fornells, Manuel Cusachs i Assumpta Trabal.

La projecció permet veure el paper que tothom té encomanat en la construcció del castell per assegurar la seva solidesa i dóna una bona perspectiva de la col·locació i el treball els qui conformen la soca i que passen desapercebuts.

Per a tots els interessos
L'exposició està pensada tant per als aficionats al món casteller com per a aquells que tot just comencen a descobrir-lo, els quals disposen d'una zona de consulta de llibres i revistes sobre aquest àmbit. També destaquen la maqueta i els plànols del futur local dels Capgrossos a l'antic Escorxador municipal. La colla, que sempre ha dedicat una especial atenció a la mainada, agrupa un total de 750 castellers. L'exposició, des del doble vessant històric i didàctic, reflecteix la progressió experimentada els deu anys de vida de la colla, amb una comparativa de les descàrregues més difícils realitzades.

Divendres dia 19 • A 2/4 de 8 del vespre a l'Ateneu Caixa Laietana. Fins el 25 de juny. Horari: Feiners de 17.30 a 20.30h, festius de 11.30 a 13.30h i de 18.30 a 20.30h

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive