Jordi Rovira

Els Capgrossos de Mataró van forts

L'aniversari dels de la camisa blava, que tindrà lloc diumenge a la plaça de Cuba, permetrà veure castells de vuit pisos

Els Capgrossos han posat la directa en una temporada on es preveuen grans castells. Diumenge els de la camisa blava presentaran les seves credencials davant del públic mataroní en la primera de les tres actuacions importants a casa. La del vuitè aniversari tindrà lloc a les dotze del migdia a la plaça de Cuba on es comptarà amb la presència de dues colles més, com són la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xics de Granollers.

Els mataronins tenen previst tirar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 8 amb folre. Els Capgrossos ja varen descarregar aquestes tres construccions setmanes enrere a Sants, en una actuació que va demostrar que aquesta temporada poden aconseguir-se grans fites. «Aquest és potser l'any que hem anat més ràpid a l'hora de fer aquests castells», explica el cap de colla, Xevi Castellví.

A l'hora de tancar aquesta edició, els responsables de la colla reconeixien que hi havia moltes possibilitats de tirar també el pilar de sis, construcció que els de la camisa blava no han intentat encara mai a Mataró ja que només l'han descarregat a Vilanova i la Geltrú i Lleida i l'han carregat a Mallorca. L'actuació finalitzarà amb vuit pilars de quatre que serviran per commemorar el vuitè aniversari de la colla local.

Per la seva part, la Colla Vella dels Xiquets de Valls –que ja va actuar a la plaça de Cuba dos anys enrere– té molts números per tirar diumenge castells com el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla. Els Xics de Granollers –tenint en compte les seves darreres actuacions– podrien venir amb el 2 de 7 i el 4 de 8, entre altres construccions.

Les properes actuacions importants d'aquest mes dels Capgrossos seran per Sant Joan a Vilassar de Mar –on es faran castells de vuit– i el 27 de juny a Sant Cugat, on es té previst tirar el primer 5 de 8 de la temporada.

Any de concurs
La temporada actual promet un esforç important per part de la colla castellera local a l'hora de superar els seus límits actuals. El fet que el 2004 sigui «any de Concurs» –cada dos anys té lloc aquesta peculiar competició entre les millors colles a la plaça de braus de Tarragona– implica que les colles castelleres vagin a totes. I els Capgrossos no són pas una excepció. Els mataronins sospiren per poder presentar-se per les Santes amb la «tripleta màgica» (3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre i 5 de 8). Segons les previsions de la tècnica de la colla local això només podrà donar-se sempre que es facin realitat les previsions de tirar el 3 de 9 amb folre el 4 de juliol a Terrassa per així treballar a fons durant tres setmanes el 4 de 9 amb folre, el gran objectiu d'aquesta temporada.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive