La fanfàrria índia
La fanfàrria índia

V. B.

El Sarau busca una nova fórmula sense concerts per revitalitzar-se

La festa posterior al Castell de Focs comptarà amb fanfàrries que volen dinamitzar l'acte, que en els darrers anys no ha trobat la fórmula adequada

El Sarau, la festa que té lloc després dels focs artificials al passeig marítim, porta anys sense trobar la fórmula adequada. L’esdeveniment, un dels més massius ja que arrossega les desenes de milers de persones que baixen a veure l’espectacle pirotècnic, s’està descafeinant edició rere edició. L’any passat la cosa no va rutllar. Va agradar molt l’espectacle de teatre aeri, però tan sols va ser un breu oasi en un desert. Els escenaris de música en viu no tenien la millor ubicació ni una oferta massa atractiva, i més enllà d’això no hi havia gran cosa a fer. Conscients d’aquesta situació, l’IMAC aposta enguany per canviar el model. Per començar, s’eliminen els concerts tradicionals sobre escenari, un dels signes d’identitat del Sarau. No es busquen espais fixes per a la festa, sinó itinerants. En aquest sentit, l’IMAC ha “fitxat” fins a cinc fanfàrries, d’estils molt diferents, que aniran oferint el seu particular espectacle al llarg del Passeig Marítim.

Hi ha dues propostes molt exòtiques. Per un costat, la Jaipur Kawa Brass band, una formació del Rajasthan (India) que recull la tradició de “Brass band” del país asiàtic, heretada precisament del colonialisme britànic. Música clàssica de l’Hindostan, ritmes indis i jazz sorgeixen del clarinet, la trompeta, el trombó, la tuba, el saxo i la percussió d’aquesta veterana formació. Per l’altre, Fandare Eyo’nle, que provenen de la república africana de Benin. Eyo’nle, vol dir “sentim-nos alegres” en l’idioma Yoruba, compta amb set músics que volen potenciar arreu del món la música tradicional del seu país, fusionant-la amb una secció de vent jazzística per donar-li un toc festiu i de carrer. A aquestes dues fanfàrries estrangeres les acompanyaran tres de catalanes. la Bandarra Street Orkestra, de tarragona, amb ritmes brasilers i una cuidada posada en escena; Flowpots, una versió modernitzada dels clàssics espectacles itinerants, ja que fan percussió amb material reciclat i hi afegeixen pinzellades de música electrònica i de ball; i la Banda del Surdó, un potent grup de percussió que anirà acompanyat d’una enorme figura, el Drac Brahms.

Festa electrònica
No hi haurà música en directe, però sí que s’aposta per aquells que vulguin veure sortir el sol a la platja. Al final del passeig del Callao s’ubicarà un escenari que estarà ocupat tota la nit pels punxadiscos de Oui Factory. Es tracta d’un col·lectiu de Calella que aposta per ritmes com el progressive house o l’electro. K-Rlos Riquelme i Sergio Parra & Friends seran els punxadiscos de la nit, en una proposta que es trobava a faltar al Sarau. Ja fa massa temps que es van ballar sobre la platja els contundents temes d’Angel Molina.

D’altra banda, se celebrarà la tercera i última nit de l’Escenari Obert, amb grups maresmencs, mentre que les sardanes i les xíndries es traslladen del passeig marítim a la plaça de Santa Anna. Enguany les cobles convidades són Ciutat de Girona, La Selvatana i La Principal del Llobregat

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive