aire lliure
aire lliure

capgros.com

El rem: gaudir del mar en equip

Al Port de Mataró, per exemple, s’hi troba des de fa anys l’equip de Rem Capgrossos, que pertany a la colla castellera del mateix nom

En l’àmbit dels esports nàutics no tot es basa en la navegació a vela. Una de les disciplines que està més en auge és el rem. Un esport molt complet que si es fa bé permet exercitar tot el cos i No només els braços, i que permet gaudir del mar i el seu silenci. Alhora, és una modalitat fantàstica per a potenciar el treball en equip, imprescindible perquè l’embarcació vagi endavant. I el Maresme és una comarca perfecta per practicar-lo.

Al Port de Mataró, per exemple, s’hi troba des de fa anys l’equip de Rem Capgrossos, que pertany a la colla castellera del mateix nom. Es tracta d’un grup d’aficionats al rem que participa des del 2004 a la lliga catalana de rem amb banc fix i que alhora ofereix cursos d’iniciació a aquest esport, així com passejades. Quelcom que des d’aquest 2016 també es pot practicar des del Port Balís de Llavaneres. Aquest mes de juny han estrenat embarcació pròpia, un llagut català per a vuit remers i timoner, amb el qual volen obrir-se camí en aquest esport.

Paula Cisneros, coordinadora d’activitats i competicions de Port Balís, explica que l’aposta per l’adquisició del llagut català “ens permet diversificar-nos i mostrar que fer-se a la mar no implica exclusivament fer-ho amb una embarcació de vela”. El rem, afegeix Cisneros, té un potencial molt gran. Se sol practicar a primera hora del matí o cap al vespre, quan el mar està més encalmat. “És una passada, permet gaudir en silenci de tot l’entorn marítim”, assenyala Cisneros, que destaca el rem com un esport d’equip. “Pots sortir amb un grup d’amics i centrar-te molt en el treball en grup, la coordinació és totalment necessària perquè el llagut faci via”, explica. Per això, totes les sortides es fan amb tècnics especialitzats, que mentre s’encarreguen del timó donen instruccions perquè els remers novells aprenguin tot el necessari.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive