Imatge del laboratori en forma de sala d'estar
Imatge del laboratori en forma de sala d'estar

Vern Bueno

El projecte T-Govern inicia el període de proves a Mataró

L'EUPMt acull un laboratori per estudiar la viabilitat i la posada en marxa de serveis d'atenció ciutadana accessibles a través de la TDT

Un parell de butaques, una tauleta amb un joc de veles decoratives, un aparell de televisió de pantalla plana i un comandament a distància. Com si d'una sala d'estar qualsevol es tractés, s'ha configurat el laboratori mataroní del projecte T-Govern, que ha iniciat el seu període de proves aquesta setmana. El laboratori, un dels tres que hi ha a Catalunya (els restants es troben a Vilanova i la Geltrú i a la seu d'Activa Multimèdia, l'empresa pública que ha desenvolupat l'aplicació) actua de prova pilot destinada a estudiar la viabilitat i la posada en marxa de serveis d'atenció ciutadana a través de la Televisió Digital Terrestre.

El laboratori d'aquest projecte, una iniciativa de la Generalitat i els ajuntaments de Mataró i Vilanova, s'ha instal·lat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). Els protagonistes són un centenar de mataronins, escollits aleatòriament tot mirant de representar la major varietat de col·lectius possibles, que naveguen durant mitja hora a través dels serveis de TDT dissenyats expressament per a la prova. A l'acabar, se'ls entrevista per saber si la navegació és prou senzilla i intuïtiva i si la informació els ha resultat prou interessant, per tal de millorar els aspectes de la iniciativa que no estiguin prou polits.

Els continguts, als quals s'accedeix a través del comandament a distància mentre s'està visualitzant un canal local de televisió, es distribueixen en cinc apartats: actualitat, oci, salut, feina i ajudes que ofereix l'administració, i mostren informació tant de l'Ajuntament de Mataró com de la Generalitat, des de notícies a convocatòries públiques, passant per l'agenda cultural.

Un ventall més ampli de possibilitats
El comissionat per a la TDT de l'Ajuntament de Mataró, Jordi Marín ha explicat que actualment es troben en període de proves, “per comprovar quina és la resposta dels usuaris”. Actualment els serveis que s'ofereixen són força limitats, sense gaire interactivitat, però es pretén que a partir del 2008, quan la TDT estigui realment implantada, el ventall de possibilitats sigui molt més ampli. “Ara, per exemple, només podem consultar la programació del Teatre Monumental, però en el futur hem de poder comprar l'entrada a través d'aquest sistema”, ha constatat Marín. La interactivitat de la TDT també ha de ser clau per potenciar les polítiques de participació des de la llar. El canal de TDT que engloba Mataró i 15 municipis més del centre i del sud del Maresme, que també ha d'entrar en funcionament el 2008, ha de ser un dels principals beneficiaris del projecte T-Govern.

Les proves es fan de manera individual entre les tres de la tarda i les nou del vespre, i duren aproximadament 30 minuts amb cada persona, que com a contrapartida per participar en el projecte T-Govern rebran un decodificador de TDT amb tecnologia MHP, necessària per oferir els serveis interactius. A més, s'ha seleccionat un grup d'estudiants de l'EUPMT que treballaran en un projecte per crear noves aplicacions interactives per a la TDT.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive