El proper dissabte 21 de juliol els alumnes de 3r Nivell de l'Aula de Teatre de Mataró mostraran per segona vegada al públic l'obra El petit príncep, una adaptació dramàtica de la cèlebre narració de l'autor francès Antoine de Saint-Exupéry. Aquest cop la cita serà a les 9 del vespre al Teatre Monumental, inaugurant la programació teatral de Les Santes 2007, després que el passat 24 de juny els alumnes de l'Aula estrenessin l'espectacle al Casal L'Aliança.
El muntatge, dirigit pel mataroní Moisès Maicas, sorgeix de la feina realitzada durant tot el curs pels alumnes de 3r Nivell, que han abordat l'espectacle des de diversos nivells: el de la dramatúrgia, rellegint el text de Saint-Exupéry escènicament per tal de transformar la narració en teatre; l'expressió corporal, la projecció de la veu o les arts plàstiques, a través de les illustracions que guien el públic a través de les diferents escenes.
L'argument d'El petit príncep gira entorn la relació que estableixen un aviador que ha patit una avaria al motor del seu avió i un nen ros vestit de príncep que ha caigut d'un asteroide, el qual habita sol amb tres volcans dos d'actius que li serveixen per cuinar i un d'apagat que li fa de tamboret- i la seva única flor, una rosa de la qual està enamorat. Darrere la història d'amistat que sorgeix entre els dos protagonistes, s'hi amaga la defensa d'alguns valors dels infants, que els adults acaben perdent, com la facultat de sorprendre's per les coses, la senzillesa de trobar-ho tot interessant (encara que sembli insignificant) o les ganes de fer preguntes i no estar preparats per respondre'n sempre. Tota una declaració d'intencions que l'autor resumeix dins el llibre amb una sentència coneguda de forma gairebé universal: Només hi veiem bé amb el cor. Tot el que és essencial és invisible als ulls.
Un muntatge sorprenent
L'espectacle dels alumnes de l'Aula aconsegueix satisfer el difícil objectiu de portar a l'escenari l'imaginari literari i plàstic de Saint-Éxupery, que va incloure les seves pròpies il·lustracions del relat a l'edició impresa d'El petit príncep. Gràcies a la feina acurada d'adaptació duta a terme per alumnes i director, fidel a la història original, un bon disseny de vestuari (sorprenent pel que, al cap i a la fi, és un treball d'escola) i una posada en escena divertida i ambiciosa, amb referències molt encertades a la cultura pop (les interpretacions que la rosa fa de I wanna be loved by you, de Marilyn Monroe i La vie en rose d'Edith Piaf, o el tango que es marquen la serp i el Petit Príncep al ritme del clàssic de Police Roxanne, en la versió del film Moulin Rouge), l'obra sorprèn i convenç en gran mesura, prometent un bon futur per als alumnes que enguany han tancat el seu periple a l'Aula de Teatre amb aquest Petit Príncep. La representació de dissabte 21 és una bona oportunitat per tornar-ne a gaudir.
Comentaris