Imatge del 'No n'hi ha prou' de Les Santes
Imatge del 'No n'hi ha prou' de Les Santes

El No n’hi ha prou més massiu

Cada any augmenta la seva popularitat i aquest 2018 cau en dissabte, així que es preveu una assistència enorme. Així es gestionarà.

El No n’hi ha prou va néixer l’any 2007 amb la voluntat de donar vida a la nit del 28, que estava orfe d’activitat després del ball de Requisits. Va ser una idea promoguda per les diferents colles institucionals i es va presentar com una Dormida nocturna. Un acte pensat per als que ja no van a les tradicionals dormides, on tothom està delimitat per tanques i és part passiva de l’espectacle. El relat explica que les figures, que dormen a l’Ajuntament, es desvetllen i surten a ballar, barrejant-se entre elles i amb la gent. La participació del públic és la clau. Després d’unes primeres edicions una mica titubejants –com és lògic- l’acte es va consolidar ràpidament i ben aviat es va instal·lar en l’imaginari col·lectiu de la Festa Major, com un imprescindible. Com si sempre hi hagués sigut i fos una tradició immutable.

Després d’unes primeres edicions una mica titubejants l’acte es va consolidar ràpidament i ben aviat es va instal·lar en l’imaginari col·lectiu de la Festa Major, com un imprescindible

Amb el pas del temps el No n’hi ha prou s’ha convertit en una mena de “segona Nit Boja” de Les Santes. A escala reduïda, és clar, però esdevenint un acte cada cop més massiu. I això ha provocat tensions entre els organitzadors de l’acte, que alhora són els portadors de les figures. No és gens senzill per a ells fer ballar els gegants o ruixar la gent amb foc quan davant l’Ajuntament s’hi reuneixen milers de persones i totes volen estar a prop de les figures. Bàsicament hi ha dos temors. Per una banda, que es perdi l’essència de l’acte –por que també s’ha viscut amb cites com el Desvetllament, fruit de la massificació- i per l’altra, la seguretat de portadors i del conjunt d’assistents.

Durant la presentació de Les Santes 2018, des de Cultura es va informar que hi hauria “canvis” en el No n’hi ha prou d’enguany, però que no serien visibles per part dels assistents. Quelcom que es va pensar pel fet que aquest 2018 el dia 28 cau en dissabte, per la qual cosa s’espera una gran afluència de públic al No n’hi ha prou. Cada cop menys mataronins s’ho volen perdre i també augmenta progressivament el nombre de visitants de fora, ja que l’acte va guanyant fama. Oriol Rodri, un dels promotors de l’acte, explica que els canvis es viuran sobretot als tombs de les figures. “Aquestes no voltaran, sinó que estaran estàtiques girant sobre si mateixes”, constata Rodri, ja que assegura que fer el tomb sencer “és molt complicat”. Un altre dels canvis previstos són els balls barrejats: en aquesta edició les figures ballaran els balls d’altres comparses: la Momerota fent el ball del Drac, els Gegants el de l’Àliga, etc. També canviarà l’ordre de la sortida de les figures i es mantindrà tota la resta, com ara la Dormida i la música de la banda, un any més interpretada per La Principal de la Nit.

Les claus

  • Va néixer l’any 2007 per ocupar el buit que hi havia la nit del 28
  • Es presenta com una ‘Dormida nocturna’ i any rere any ha anat guanyant popularitat
  • Hi haurà diversos canvis en les sortides i moviments de figures per facilitar les coses als portadors

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive