Després de vint anys sense ser exposades, les obres més emblemàtiques de Jordi Pericot es podran tornar a visitar a la mostra que s’inaugurarà demà dissabte al Museu del Càntir d’Argentona. Amb el títol Jordi Pericot. 20 Anys d’Art Cinètic. 1965-1984, es recullen les obres més representatives d’un dels exponents de l’art cinètic del país.
L’interès de l’exposició no recau només en la qualitat de les obres sinó en el fet que no han estat exposades des de fa vint anys. Les peces, que són representatives de tot un període, serviran als visitants per descobrir o retrobar el corrent artístic del cinetisme. L’acte inaugural de l’exposició, que tindrà lloc a les set del vespre, anirà a càrrec de l’historiador i crític d’art, Daniel Giralt Miracle, i comptarà amb la presència de l’alcalde, Antoni Soy, i del president del Patronat Municipal, Josep Famadas.
Jordi Pericot és llicenciat en Filosofia, doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i Catedràtic de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha desenvolupat una àmplia tasca investigadora i docent en relació a la teoria de la imatge i de la comunicació, i a la pedagogia del disseny. El joc de la imatge i Transitar per tots els mons possibles són algunes de les seves obres.
L’art del moviment
El cinetisme és un corrent artístic contemporani que es va popularitzar a partir del 1950. Es tracta d’una forma de crear basada en el moviment dels elements que es representen a la tela o a l’espai. Els autors intenten crear impressió de moviment a partir de trucs òptics, com el contrast de colors, la variació de les llums, o fins i tot petits motors que fan que les creacions es moguin. Alguns dels artistes més representatius van ser el nordamericà Alexander Calder i el francès Victor Vasarely.
Comentaris