-
-

V. B.

El Museu Bassat expandeix fronteres i arriba a Calella

La capital turística del Maresme acollirà una exposició amb obres de Ràfols Casamada fruit d'un conveni amb el consorci que gestiona el museu mataroní

La seu definitiva del Museu Bassat, la que s’ha de construir a la farinera Ylla i Aliberch de la Ronda Barceló, és un projecte tant a llarg termini que ningú s’atreveix a dir quan es construirà. La Nau Gaudí segueix es manté com la seu provisional, però a ningú se li escapa que ho seguirà sent durant molt de temps ja que la situació econòmica impedeix noves aventures. Per això el consorci que gestiona el museu, integrat per l’Ajuntament i la Fundació Carme i Lluís Bassat, busca fórmules transitòries per guanyar nous espais i poder donar sortida a l’immens fons d’art mentre intenta arribar a nous públics. És en aquest context que han signat un conveni amb l’Ajuntament de Calella segons el qual la capital maresmenca del turisme podrà exhibir part de la col·lecció Bassat.

L’acord, signat ahir dimarts, es concreta amb una primera exposició monogràfica d’Albert Ràfols Casamada, amb obres cedides pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró. L’exposició s’inaugura el 15 de desembre a l’Ajuntament vell, es podrà visitar durant tres mesos i comptarà amb un total de 65 obres que resumeixen pràcticament tota la trajectòria del gran artista barceloní. “Tant de bo algun dia tinguem tres o quatre exposicions repartides pel Maresme, enlloc d’un gran museu a una única ciutat”, va dir Lluís Bassat durant la signatura del conveni. Posteriorment va reiterar la seva voluntat de disposar d’una seu permanent d’uns 7.000 m2, tal i com va acordar amb l’Ajuntament de Mataró. “Com el MACBA”, va dir Bassat. Però el publicista i col·leccionista d’art també va apuntar que “potser acabem acumulant més m2 repartits en varies seus del Maresme que no en una sola”.

L’alcalde Joan Mora, president del consorci del Museu, va destacar que amb l’inici d’aquesta itinerància és una mostra de “lideratge generós de Mataró amb la comarca”. Mora va destacar que el Maresme no només ha de ser un destí de sol i platja, sinó que també ha de potenciar per la gastronomia, la cultura i la qualitat. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar que els municipis “ens hem de reinventar” en un moment com l’actual, “apostant per la qualitat per sobre de la quantitat”.

Balanç dels 2 anys de museu
L’acte també va servir per fer balanç de la trajectòria del Museu Bassat, que es va inaugurar a finals de 2010. Tant Mora com Bassat van tenir paraules positives per aquests dos anys, tot i que l’alcalde va apuntar la “projecció al món” com una assignatura pendent de l’equipament. El publicista, per la seva banda, va assenyalar els efectes positius que ha tingut l’edifici de Gaudí en el museu. “Els visitants surten encantats i en gran part es deu a l’espai”, va assegurar.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive