Mercat del Film
Mercat del Film

El Mercat del Film mostra els projectes audiovisuals de firma mataronina

Des de treballs d’artistes ja consagrats fins a peces d’altres més novells tindran el seu espai del 21 al 23 d’octubre a Can Gassol

La 5a edició del Mercat del Film arriba aquest cap de setmana amb l’objectiu de mostrar la producció audiovisual creada per realitzadors i artistes de la ciutat o produïda a Mataró. Des de treballs d’artistes ja consagrats fins a peces d’altres més novells tindran el seu espai del 21 al 23 d’octubre a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques. Curtmetratges, videoclips o  documentals fets de la mà de mataronins que saben per quin moment passa el sector de l’ audiovisual. Repassem quatre dels projectes que s'hi presenten.

Ramón Lázaro és el guionista de ‘Boya Marte’

El curtmetratge guanyador del concurs MetropoL’His de L’Hospitalet. Es tracta d’un musical d’havaneres d’uns 5 minuts de durada que explica la història d’amor i desamor d’un noi mariner amb una noia. “Ens vam marcar un repte realment difícil, perquè vam ser capaços de compondre les cançons i fer les lletres en un marge de 48h, i va funcionar”, recorda. Ramón Lázaro té la seva pròpia firma, Death Dream Films, amb la qual ha treballat amb molts equips i productores durant els més de 15 anys que porta en el sector. “El món audiovisual acostuma a ser deficitari, no és un negoci la majoria de vegades i llavors ningú inverteix en una cosa en la qual saps que no guanyaràs diners o que fins i tot en perdràs”, lamenta. En aquest sentit, Lázaro agraeix iniciatives com el Mercat del Film perquè beneficien sobretot als novells: “La gent que comença és molt important que tingui objectius clars i propers perquè és molt dur treballar per objectius llunyans; ara saben que, si tenen un treball, tenen l’opció que la seva ciutat ho miri”.

Julián Waisbord és el productor de ‘Pollo a la mandarina’

Un curtmetratge de 8 minuts que explica com una parella es troba a casa després d’un dia de feina i tenen davant una qüestió que han de solucionar i sobre la qual han de prendre una decisió aquell mateix dia. Els actors són Edu Soto i Anna Prats i està íntegrament rodat a Mataró amb un equip petit format per mataronins i maresmencs. ‘Pollo a la mandarina’ té 24 seleccions a festivals i ha recorregut l’estat espanyol gràcies a la selecció de CortoEspaña com un dels curtmetratges més interessants de l’any. Waisbord és productor i realitzador i fa des de videoclips, curtmetratges i temes d’arts escèniques. Malgrat les dificultats en el sector, ell es queda amb la part positiva. “Estem en un moment que hi ha moltes oportunitats, el món audiovisual està canviant i amb Internet hi ha una revolució molt gran”, explica i afegeix que “antigament la forma de consumir audiovisual era per televisió o anant al cinema, ara s’han obert grans plataformes i estem en un punt on hi ha molt per explorar i molt terreny verge on escriure”. Waisbord agraeix iniciatives com el Mercat del Film perquè “t’adones que hi ha molta gent treballant amb audiovisual a nivell de ciutat i de comarca i amb projectes molt interessants”.

Albert Poquet és el productor de ‘Toni Medina: The Ambassador’

Un retrat autobiogràfic d’un noi que fa skate i que explica durant cinc minuts els seus viatges i el seu sentiment cap a aquest esport. Està rodat a Mataró i també a diferents pobles del Maresme, com Arenys o Blanes. “La idea va sorgir perquè em vaig inspirar en alguns directors americans del sector de l’skate que estaven innovant i fent un producte que aquí encara no hi era”, comenta. Actualment l’Albert és realitzador audiovisual freelance i es dedica a fer productes sobretot publicitaris per a mitjanes i petites empreses. Amb 28 anys d’edat, i uns 5 treballant en el sector, sap que la constància és clau en el món audiovisual. “No hi ha grans ofertes en el sector, sinó que te les has de buscar tu i has de ser una persona bastant emprenedora”, afirma i explica que “has d’oferir nous productes i donar facilitats, que el client no et demani el que vulgui sinó que tu has de crear-li la necessitat”. Ara, es mostra satisfet de cara al Mercat del Film: “Falten més iniciatives així perquè entre nosaltres també ens coneguem més, realment som artistes i a vegades ens sentim poc ajudats”.

Dani Montlleó és l’autor de ‘Tito, the Phantom Monk’

Un documental d’una hora i mitja dedicat a la feina i trajectòria vital de l’artista Tito Díaz. Es tracta d’un treball d’investigació sobre aquest artista de Barcelona de la generació dels 80 que va començar com a perruquer, va ser molt mediàtic i posteriorment va començar a fer escultura amb cabell. Va ser molt conegut durant uns anys i després va desaparèixer. “Jo sóc perruquer i artista, quan era jove el vaig veure en un programa per la tele i em va impressionar tant que va ser una de les causes que va fer que em dediqués a això” recorda. Montlleó apunta que “quan va desaparèixer, durant molts anys em vaig preguntar què se n’hi haurà fet d’ell i vaig començar a buscar i a trobar coses que han donat com a resultat aquest documental”. Montlleó és perruquer i artista, tocant des de projectes amb vídeo, fotografia, pintura o escultura. Pel que fa al sector audiovisual, creu que es troba en un bon moment i que “espais com el Mercat del Film ajuden molt a donar visibilitat”. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive