-
-

capgros.com

El mataroní Moises Maicas, Premi BBVA de Teatre 2016

El director local s'ha endut aquest guardó amb l'obra 'Psicosi de les 4.48', que es va poder veure l'any passat al cicle 'Fet a Mataró'

El director teatral mataroní Moises Maicas s'ha endut el Premi BBVA de Teatre 2016 amb l'obra 'Psicosi de les 4.48'. Els guardons es van lliurar la setmana passada al teatre l'Atlàntida de Vic. L'espectacle, amb dramatúrgia de Sarah Kane, es va poder veure d'avançada el juny de l'any passat en un escenari ben particular, l'establiment Aka Perruquers, dins del cicle 'Fet a Mataró', i ara està previst que s'estreni en la propera edició del festival Temporada Alta. Aquesta distinció permetrà que el muntatge faci una gira per diversos teatres de Catalunya (Teatres Amics) valorada en 20.000 euros i que estigui present a la propera edició del prestigiós festival gironí.

L'obra l’espectador a l’espai mental de la dramaturga i directora britànica de culte Sarah Kane, que va escriure l’obra quan estava en plena depressió. Dirigit per Moisès Maicas amb la col·laboració d’Iván Morales, 'Psicosi de les 4.48' és interpretat per l’actriu Anna Alarcón, mereixedora també del premi a millor actriu d’aquesta edició dels premis.

'Piscosi de les 44.8' explora la regió de la ment que la majoria dels éssers humans desitjarien no haver de visitar mai, però de la que moltes persones no poden escapar. Maicas va destacar en la presentació del muntatge que el fet que Sarah Kane l'escrivís en un estat de depressió profunda, una circumstància més destructiva que creativa, demostrava l'acte de generositat de l'autora. L'ombr del suicidi i de la mort planeja sobre el text, que analitza allò que ens impulsa als actes autodestructius. 


Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive