Concert d'orgue a Santa Maria
Concert d'orgue a Santa Maria

El Festival d’Orgue arriba a la 5a edició plenament consolidat

El certamen ofereix un total de sis concerts, a més de visites guiades i diverses activitats paral·leles

El Festival Internacional d’Orgue de Mataró, que divendres dia 1 inicia la seva cinquena edició, està plenament consolidat a la ciutat amb xifres de públic cada cop més altes que mostren la seva popularitat. Fins al 17 de juliol es podrà gaudir de nou activitats i set visites guiades a l’orgue de Santa Maria, el més gran de Catalunya. Els concerts a la basílica seran la proposta més destacada del certamen promogut per l’Ajuntament i l’organista Raúl Prieto. L’inicial tindrà lloc aquest diumenge dia 3 i serà l’únic de pagament.  Raúl Prieto, Konstantin Volostnov i Maria Teresa Sierra interpretaran ‘Tocata i fuga en re menor’ de Bach amb tres orgues. El següent recital serà a càrrec de l’italià Lorenzo Ghielmi, que el 6 de juliol visita per primera vegada Mataró. Ghielmi és un dels especialistes de música barroca més prestigiosos del món.

Els concerts també es podran gaudir en escenaris com el Convent de les Carmelites, el dijous 7 de juliol, amb un recital d’orgue i flauta travessera amb la catalana Elisabet Franch acompanyada pels organistes Irina Vavilova, Mila Chervenivanova i Jared Post. El dia 8 de juliol al Teatre Monumental s’hi podrà veure el concert del Duo MuART, en un recital a càrrec de Maria Teresa Sierra al piano i Raúl Prieto a l’orgue. I de nou Santa Maria acollirà els dos darrers concerts del certamen. El dia 10 de juliol Masha Vlasova i Konstantin Volostnov combinaran  orgue i acordió de concert. Per acabar, el Concert Internacional d’Orgue que des de fa 13 anys ofereix Raúl Prieto a la mateixa basílica.

Activitats paral·leles

Com en els anys anteriors, el Festival destaca per les seves activitats paral·leles. Per exemple, el concert d’orgue al carrer que Prieto oferirà el 9 de juliol a la tarda davant l‘Ajuntament. També destaca l’àmbit formatiu, amb una acadèmia internacional per a alumnes d’orgue que aplega estudiants d’arreu del món. 

Concerts del V Festival d’Orgue

3/7 - 21h. Basílica de Santa Maria. Tocata i fuga en re menor a 3 orgues. Amb Raúl Prieto, Konstantin Volostnov i Maria Teresa Sierra. Preu: 3 €.

6/7 - 21h. Basílica de Santa Maria. Lorenzo Ghielmi. Preu: gratuït.

7/7 - 21h. Convent de les Carmelites. Concert Internacional d’Orgue i flauta travessera. Amb Elisabet Franch, flauta travessera, i Irina Vavilova, Mila Chervenivanova i Jared Post, orgue. Preu: gratuït.

8/7 - 21h. Teatre Monumental. ‘De Houston a Mataró’. Amb M. Teresa Sierra i Raúl Prieto. Preu: gratuït.

9/7 - 19h. Davant l’Ajuntament. L’orgue al carrer. Amb Raúl Prieto. Preu: gratuït.

10/7 - 21h. Basílica de Santa Maria. Orgue amb acordió de concert. Amb Maria Vlasova, acordió, i Konstantin Volostnov, orgue. Preu: gratuït.

15/7 - 21h. Basílica de Santa Maria. Concurs d’orgue.

16/7 - 21h. Basílica de Santa Maria. Concert espectacular d’orgue. Amb Raúl Prieto. Preu: gratuït.

17/7 - 18h. Basílica de Santa Maria. Missa. Amb música interpretada pels alumnes de l’Acadèmia Internacional d’Orgue. Preu: gratuït.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive