Eloi Aymerich

El dia central de les festes de Sant Domingo 2003 es desenvolupa amb una alta participació

La posada del càntir de l'any, el concurs d'aixecada de cantirs, l'Ofici en honor a Sant Domingo a l'esglèsia Parroquial de Sant Julià, la 13a. Trobada de puntaires i els Focs Artificials del vespre han estat dels actes més destacats d'aquest segon dia de festa major i 53a. Festa del Càntir.

El càntir escollit aquest any és un càntir decorat de Talavera de la Reina (Toledo), del qual se n'han reproduït 7.000 exemplars. Els polítics i autoritats locals han anat a la benedicció dels cantirs, un cop han sortit de l'Ofici.
Per altra banda, en un dels actes amb més repercussió mediàtica, el concurs d'aixecament de cantir, Jordi Barnet ha estat el guanyador absolut amb un temps rècord de 42 segons, aquest noi que és jugador de l'equip de futbol americà Llops d'Argentona, ha aixecat el càntir de 200 kilos. En segon lloc ha quedat Isaac Clavé, que ho ha fet en 45 segons. En la secció femenina, la jove Margarida Bagot ha estat la campiona i ha estat capaç d'aixecar un càntir de 110 kilos. Bagot guanya per quart any consecutiu.
La Festa Major ja té una primera polèmica perquè membres de la Plataforma "Salvem el centre històric" han organitzat en ple centre de la vil·la i a pocs metres de la Fira de Ceràmica i Terrissa, un estand informatiu on informen de la seva postura contrària al desenvolupament del projecte de remodelació de Can Doro i el seu entorn, que inclou l'edifici de Cal Guàrdia i la font de Sant Domingo. La figura del Sant, al costat de la font, ha despertat avui amb un globus a la mà i vestint una samarreta de la plataforma.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive