-
-

V. B.

El cicle ‘Art i Guerra’ de Ca l’Arenas presenta tres noves exposicions

Marià Fortuny, els germans Arenas i el cicle Parabellum renoven el centre d'art del carrer Argentona

El Centre d’Art de Ca l’Arenas va inaugurar divendres passat tres noves exposicions emmarcades dins del cicle Art i Guerra, que durant tot l’any marca la programació de la pinacoteca del carrer d’Argentona. Els germans Arenas, el pintor reusenc Marià Fortuny i dues noves intervencions al cicle Parabellum conformen les novetats. La sala El Menjador acull fins al 4 de juliol la mostra “Germans Arenas: el llarg servei militar”, amb dibuixos i puntures on els dos germans reflecteixen el llarg període de servei militar que van passar a Vitòria i Barcelona respectivament. L’exposició també recull autoretrats d’un jove Jordi Arenas, que va pertanyer a la lleva del biberó i que va estar mobilitzat durant set anys.

La Sala 1 es fixa en l’obra del pintor reusenc Marià Fortuny, sota el títol “Crònica de la guerra d’Àfrica”. Coproduïda amb el Museu d’Art i Història de Reus, la mostra està composta per 15 dibuixos, que relaten la seva experiència cobrint com a pintor professional la campanya que va iniciar l’exèrcit espanyol a Àfrica l’any 1860. Fortuny, considerat un dels pintors espanyols més importants del segle XIX després de Goya, va viatjar a Marroc de la mà de la Diputació de Barcelona per convertir-se en el cronista gràfic del conflicte. El pintor es va integrar en el regiment del general Prim, també reusenc, i d’aquell periple en van sorgir els dibuixos penjats a Ca l’Arenas

Vídeo-art crític
Dins del cicle Para Bellum 12mm, la sala 2 acull des de divendres passat una obra de l’artista búlgar Nedko Solakov. Es tracta d’un fragment de la seva prolífica sèrie ‘Wars’, en què esmicola les pulsions emocionals, socials i polítiques de la violència. Per últim, La Galeria de Ca l’Arenas projecta la pel·lícula The Dud Effect, de l’artista i cineasta lituà Deimantas Narkevicius. El film pren com a referència imatges de les bases de llançament de missils nuclears abandonades de la Unió Soviètica. El cicle Para Bellum 12mm aposta per vídeos i instal·lacions d’artistes contemporanis local i internacionals de trajectòria reconeguda, que reflexionen sobre els conflictes bèl·lics analitzant els fenòmens que els antecedeixen o les seves conseqüències.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive