Per tercera vegada, Sala Cabañes representa a partir d'avui El Cercle de la Vida, una adaptació d'El Rei Lleó popularitzat per Disney a la dècada dels noranta i també representat als escenaris de Londres, és una versió del clàssic Hamlet de William Shakespeare: l'assassinat d'un rei a mans del seu propi germà. Sota la batuta de Toni Grané, auxiliat per Mercè Grané i Xevi Ribas, l'obra es presenta per tercer cop davant del públic mataroní amb diverses novetats.
En primer lloc, el repartiment ha variat substancialment respecte al de les dues temporades anteriors: Víctor Plana (Simba), Sara Espígul (Nala) i Jordi Font (Scar) debuten en els papers protagonistes. L'espectacular escenografia dissenyada per Josep Ciudad, dins la qual destaquen dues rampes i un immens sol, és un dels punts forts del muntatge.
Un altre element clau d'El Cercle de la Vida és la música en directe, propiciada per una orquestra dirigida per Àlex Montasell -que s'estrenarà el proper mes de desembre com a director musical d'"Els Pastorets"- i formada per vint músics, entre els quals hi ha dos percussionistes situats a dalt mateix de l'escenari, a més d'un petit cor. Per últim, l'espectacle estrena pàgina web a Internet.
Per Toni Grané, el director, la reposició de l'espectacle és una bona oportunitat per a l'equip creador d'actuar i per al públic de disfrutar: "Jo encara faria més temporades, perquè disfruto molt fent l'obra i tot l'equip també i també fem disfrutar el públic". Segons Grané, en aquesta ocasió es nota que l'equip té l'espectacle més per la mà: "Hem professionalitzat molt el muntatge i penso que s'ha millorat respecte a fa dos anys, tot i que el nivell ja era excel·lent".
D'altra banda, rere bastidors Quim Llorens i Raquel Codolà lideren l'equip de prop de quaranta tècnics que treballa en la posada en escena: "S'han aprofitat algunes de les coses que s'havien fet per a les altres dues temporades, algunes s'han reformat i d'altres s'han fet de nou. El treball de l'equip tècnic ha anat dirigit bàsicament a millorar mecanismes i la maquinària escènica" explica Raquel Codolà, regidora de l'espectacle.
La posada en escena d'aquesta obra té el seu origen fa més de cinc anys quan Toni Grané va començar a dirigir un grup de joves de la Sala Cabañes per a portar a terme aquest ambiciós projecte. L'espectacle va veure per fi la llum la primavera de 2002 i va reposar-se la tardor del mateix any. Les set representacions que es realitzaran fins el 13 de juny posaran el punt final, en principi, al muntatge després de tres temporades.
Els preus de les entrades són vuit euros a amfiteatre, nou a platea i deu per cada seient de les llotges.
Comentaris