El periodista i productor audiovisual de Mataró Oriol Clavell i el realitzador i actor mataroní Marc Barbena, entre d’altres persones vinculades al món audiovisual, s’han unit per impulsar un projecte de ficció amb el que volen obrir la reflexió sobre la violència a través d’una trama d’assassinats de polítics corruptes en un escenari de crisi. Aquest projecte, que porta per títol ‘La revolució dels àngels’, inclou una novel·la i un curtmetratge. Per fer-los realitat, el projecte busca micromecenes a través de Verkami.
‘La Revolució dels Àngels’ neix inicialment de la voluntat de fer un crit de protesta davant la dura realitat actual. L’origen del projecte està en el comentari real d’una pacient a qui li quedava poc temps de vida, i que va confessar al doctor Santiago Barambio que, si encara tingués una mica d’esma, ‘s’emportaria per davant un polític corrupte’. Arran d’una conversa amb el doctor Barambio, Oriol Clavell va tenir la idea d’aquesta història. “Vaig pensar que pel seu simbolisme, té una gran força i es pot convertir en alguna cosa més: un curtmetratge i una novel·la que es financin a través de la plataforma de micromecenatge Verkami”, explica. Clavell, impulsor i director del projecte, va engrescar a Marc Barbena, realitzador i actor. Barbena s’ha encarregat del teaser i el tràiler de ‘La Revolució dels Àngels’, que es poden veure a la web del projecte i de Verkami. Paral•lelament, Clavell va plantejar la idea als companys de programa a l’emissora de ràdio La Xarxa on treballava, i va aconseguir sumar altres professionals a l’equip.
Amb aquest projecte de ficció, Clavell i el seu equip es volen plantejar “un canvi de tornes”. “En una situació social i personal límit, fins a on podem arribar per intentar canviar el món que ens envolta? Arribarà un moment que una gran majoria justificarà el que mai no ens haguéssim imaginat? Arribem a la conclusió que volem fer saltar a la palestra aquest debat i els enormes dilemes morals que comporta”, explica. Clavell puntualitza que el component violent de la trama “té raó de ser únicament i exclusivament en la ficció”. També deixa clar que “no és vol criminalitzar la classe política, al contrari, posarem de relleu que els polítics nobles també són víctimes de les corrupteles i dels esclavatges del poder econòmic”.
Comentaris