-
-

capgros.com

Doble sessió de Flotats amb l’obra ‘Ser-ho o no’, al Monumental

Comèdia de Jean-Claude Grumberg, un dels autors dramàtics francesos més còmics de la seva generació

Dos veïns es troben sovint al replà de l’escala. Què pot arribar a passar quan l’un descobreix per Internet que l’altre és jueu? Una comèdia signada per Jean-Claude Grumberg, un dels autors teatrals francesos més còmics de la seva generació, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats, que es podrà veure al Teatre Monumental divendres 1 i dissabte 2 a les 21h.

“Ser-ho o no” és una obra construïda a partir d’un pretext que consta d’unes converses entre dos veïns d’una mateixa escala, d’horitzons, coneixements i creences antagònics, interpretats per Arnau Puig i el propi Josep Maria Flotats. En el curs d’aquestes converses hi palpita d’una manera subjacent el tema de la identitat, com el verb del títol ja indica. Els diàlegs, traduïts pel professor Salvador Oliva, permeten reflexionar sobre la identitat humana gràcies a rèpliques “curtes” i “enginyoses” que poden arribar a tenir “dobles i triples sentits”, remarca el director. L’escenografia senzilla i austera que proposa Alejandro Andújar per a l’obra, que recrea l’entrada d’una casa, permet que les paraules dels personatges cobrin una major importància.

“L’être ou pas” va ser escrita l’any 2013 i va ser publicada el mateix any per Éditions Actes Sud, sota el títol original “Pour en finir avec la question juive”, i fa referència directa a temes d’actualitat com ara el conflicte d’Israel, però sempre des d’una perspectiva reconciliadora. Arran d’un augment dels actes antisemites esdevinguts a França a la primeria del 2015, i coincidint amb unes primeres funcions del muntatge al Théâtre Antoine de París, l’autor mateix va decidir canviar-ne el títol per evitar malentesos. L’espectacle, dirigit per Charles Tordjman i amb Pierre Arditi i Daniel Russo al repartiment, es va representar ocasionalment durant el març del 2015.

L’obra, primer treball de Jean-Claude Grumberg a l’estat espanyol, es va estrenar al Teatre Lliure el 28 d’octubre del 2015, on Josep Maria Flotats tornava després de 38 anys.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive